Planinari

Nova aplikacija za planinare i izletnike: Upoznajte i pretražite hrvatske planine!

GREEN_300_listici_sredina

Kreirajte, pretražite i istražite domaće staze

Hrvatska gorska služba spašavanja razvila je web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Sigurnestaze.hr za planinare i izletnike.

U suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatska gorska služba spašavanja razvila je novu web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske.

Nova aplikacija Sigurnestaze.hr namijenjen je planinarima i izletnicima, a omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, objekata, penjališta i vrhova. Cilj je da korisnici upoznaju Hrvatske planine, a aplikacija nudi redovito ažurirane podatke o planinarskim domovima i skloništima te nudi popratni sadržaj o lokalitetima.

Aplikacija koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza i staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja.

Korisnik može pretražiti teren, stazu i planinarske objekte i vrhove te preuzeti GPX kartu kako bi je mogao pratiti i kad je izvan mreže

Svrha ove aplikacije promocija je aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima s naglaskom na podizanju stupnja sigurnosti i poboljšavanju komunikacije s krajnjim korisnicima kako bi se kontinuirano ažurirali i prikazivali najtočniji podaci.

“Razvoj ove aplikacije rezultat je dugotrajnog rada projekta Kartografija, koji je unutar HGSS-a prisutan od 2012. godine. Kroz godine, projekt je kartirao više od 70 područja unutar Republike Hrvatske, a neka od tih područja su čak prošla kroz tri izdanja, što svjedoči o predanosti i temeljitosti projekta.”, objašnjavaju iz HGSS-a.

PHOTOS BY: Unsplash.com Pexels.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.