363363991_751549670104298_7924191980895251446_n

Iz Maksimira upozoravaju: ‘Situacija nije sigurna, stabla padaju bez povoda, kretanje na vlastitu odgovornost’

GREEN_300_listici_sredina

Izbjegavajte Park

Crveno je upozorenje za zagrebačku i osječku regiju.

Park Maksimir još uvijek nije siguran za posjetitelje. Objavili su tako iz Javne ustanove Maksimir, a objavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi naši. Situacija i dalje nije sigurna.

Iako je većina uređenih staza u južnom perivojnom dijelu Parka Maksimir prohodna, stabla su ‘načeta’ i grane i čitava debla padaju bez posebnog poticaja. Bez obzira koliko dobro poznajete Maksimir, u ovakvim uvjetima neko može ozbiljno nastradati.

Mi smo na terenu, evidentiramo štetu. Hrvatske šume, koje održavaju park, rade bez prestanka na sanaciji. Sve to još neko vrijeme neće biti dovoljno da bi vas ponovo pozvali u park.

Molimo vas, pazite na sebe i vaše bližnje i izbjegavajte Maksimirsku šumu”, objavili su iz Javne ustanove, istaknuvši da je ulazak u park i dalje na vlastitu odgovornost.

Crveno upozorenje 

Podsjetimo, kako su najavili iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), tijekom utorka očekuje nas promjenjivo i vrlo nestabilno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujno nevrijeme osobito u zapadnim predjelima.

Crveno je upozorenje za zagrebačku i osječku regiju.

Na snazi je narančasto upozorenje za karlovačku, gospićku i riječku regiju te za srednju Dalmaciju i Dubrovnik.

Uz nestabilnosti bit će prolazno i olujnog vjetra. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.