Netko je posjekao legendarni Sycamore Gap, ‘Robin Hoodovo’ stablo staro više od 300 godina

GREEN_300_listici_sredina

Osumnjičen 16-godišnjak

Policajci i čuvari parka na mjestu događaja rekli su kako vjeruju da je stablo porezao netko tko je "vrlo dobro znao što radi".

Šesnaestogodišnji mladić uhićen je pod sumnjom da je posjekao poznato stablo Sycamore Gap na Hadrijanovom zidu u Engleskoj. Riječ je o drvetu za koje se vjeruje da je staro gotovo 300 godina, a koje je svjetsku slavu steklo pojavljivanjem u filmu Robin Hood: Prince of Thieves iz 1991., s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi.

Mještanima nije jasno zašto je netko odlučio posjeći “dio DNK njihovog područja”, prenosi Guardian.

Iz policije Northumbrije su priopćili da vjeruju da je sječa namjerni čin vandalizma.

‘Vrlo je dobro znao što radi’

“Budući da je naša istraga još uvijek u vrlo ranoj fazi, otvoreni smo. Apeliram na javnost za informacije koje će nam pomoći – ako ste vidjeli ili čuli bilo što sumnjivo što bi nas moglo zanimati, javite nam”, kazao je Supp Kevin Waring iz policije Northumbrije.

Policajci i čuvari parka na mjestu događaja rekli su kako vjeruju da je stablo porezao netko tko je “vrlo dobro znao što radi”.

Tony Gates, izvršni direktor uprave nacionalnog parka Northumberland, rekao je da je osoblje u centru za posjetitelje bilo u suzama kada je ujutro stiglo na posao i zateklo posječeno stablo

Istraga u tijeku

Iz Nacionalne zaklade nadaju se da će uspjeti obnoviti stablo.

“To je platana pa bi panj mogao pokušati ponovno izrasti, ali naravno više nikada neće biti isti”, priopćili su.

Šesnaestogodišnjak je i dalje u pritvoru, a istraga traje.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.