347231420_203558669187756_4089057308023978341_n

Neki je manijak na zagrebačkoj Grmoščici zavezao četiri psa za drvo i ostavio ih. Javila se ekipa koja ih je spasila

GREEN_300_listici_sredina

Mučan slučaj

Karantena skloništa je renutačno puna, ali dali su sve od sebe kako bi reorganizirali smještajne kapacitete tako da u skloništu naprave mjesta za pronađene pse.

Jučer je netko u šumi Grmoščica u Zagrebu zavezao tri haskija i jednog njemačkog ovčara i ostavio ih na milost i nemilost. Pronašli su ih slučajni prolaznici i pozvali pomoć, a nekoliko sati kasnije preuzela ih je ekipa iz zagrebačkog Dumovca – skloništa za nezbrinute životinje.

“Hvala građanima koji su se danas uključili u pomaganje ovim psima! Tri haskija i jedan njemački ovčar pronađeni su u park-šumi Grmoščica. Psi su bili zavezani za stablo. Pronašli su ih građani koji su se šetali šumom. Kada smo došli na lice mjesta, utvrdili smo da su sva četiri psa ženke. Jedna haskica ima oko godinu dana, a druge dvije te njemačka ovčarka stare su oko dvije godine”, poručili su iz Dumovca.

 

Mole za pomoć 

Kako navode dalje na svom službenom profilu, karantena im je trenutačno puna, ali dali su sve od sebe kako bi reorganizirali smještajne kapacitete tako da u skloništu naprave mjesta za pronađene pse.

“Kad smo kujice dovezli u Dumovec, u veterinarskoj smo ih ambulanti pregledali. Jedna kujica ima površinsku ozljedu koju smo očistili i sanirali. Psi nemaju hrvatske mikročipove, a iz čipova koje imaju, na prvu ne možemo ući u trag vlasnicima. Ako znate bilo što o ovim psima, javite nam se”, poručuju iz azila.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.