čistilači budimpešta na

Naša tvrtka oduševila Mađare: Pješačke zone i parkove Budimpešte od sada čisti hrvatsko električno čudo

GREEN_300_listici_sredina

Održivost u gradovima

U potrazi za učinkovitim ekološkim rješenjem u obavljanju komunalnih usluga, gradske vlasti Budimpešte odlučile su uzeti hrvatsko električno vozilo koje će pješačke zone i parkove mađarske metropole čistiti na održiv način.

Jedna naša tvrtka svoj je ekološki proizvod plasirala na mađarsko tržište. Riječ je o kompaniji Rasco iz Kalinovca, koja proizvodi niz različitih proizvoda za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture, a njihove dvije električne čistilice Lynx Charge 2000 odsad će čistiti ulice Budimpešte.

Kako su napisali na svojim društvenim mrežama, “Lynx Charge, svojom manjom veličinom i ekološki prihvatljivim radom, omogućuje i učinkovitije čišćenje mjesta poput pješačkih zona, parkova itd., dok radi na ekološki prihvatljiviji i tiši način”.

Ovo malo električno čudo, ukupne dužine 4,4 m i širine 1,3 metar, ima bateriju koja može odraditi cijelu radnu smjenu, bez potrebe za punjenjem. Vozilo je opremljeno spremnikom za otpad od dva kubična metra i spremnicima za vodu volumena od 400 litara. Lynx Charge ima gotovo sve sustave koje ima i električni automobil, a ovo komunalno vozilo rezultat je 3-godišnje suradnje sa zagrebačkim FER-om.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.