Snapinsta.app_341792480_2420555451437856_6637499252956197317_n_1080

Naš poznati avanturist Hrvoje nominiran je za Greenlidera: ‘Nisam se ni najmanje nadao biti u društvu s takvim ljudima’

GREEN_300_listici_sredina

Električnim biciklom obišao cijeli svijet

Najviše voli biti u prirodi sa svojim suputnicima, psima Enom i Maxom, koji ga prate na svim njegovim putovanjima.

Biti nominiran za Greenlidera za mene je apsolutno iznenađenje. Nisam se ni najmanje nadao da ću biti u društvu s takvim ljudima. Radim prema svom cilju i nikada nisam radio za nekakve nagrade ili slično, ali lijepo je biti nominiran, rekao nam je Hrvoje Jurić, avanturist, putopisac i fotograf koji se nedavno vratio sa svoje posljednje ekspedicije. Električnim je biciklom, vukući prikolicu sa svoja dva psa, osvojio Sjeverni rt Nordkappa.

Ranije je također na električnom biciklu obišao cijeli svijet u 133 dana i tako postavio Guinnessov rekord. Sada je nominiran za prestižnu nagradu Greenlidera, a nama skromno kaže da ni sam ne zna kako se tu našao.

“Nikada do sada nisam osvojio nikakve nagrade, uvijek sam samo radio prema svom cilju koji bih postavio. Lijepo bi bilo dobiti neko priznanje, ali iskreno mislim da drugi kandidati rade puno više na očuvanje same prirode od mene“, objasnio je Hrvoje, čiji je ured trenutno gdje god to poželi.

Strast prema putovanjima

Skromni Slavonac, umjesto da pozove čitatelje da glasaju za njega, ispričao nam je kako je jučer ugledao medvjeda kojeg je satima čekao kako bi ga fotografirao. Paralelno, kroz svoj je rad, na vlastitom primjeru, popularizirao vožnju električnim biciklom. Osim toga, redovito ukazuje na važnost prikupljanja otpada te na brigu za prirodu i okoliš.

Najviše voli biti u prirodi sa svojim suputnicima, psima Enom i Maxom, koji ga prate na svim njegovim putovanjima. Ovaj avanturist već je u svojim ranim dvadesetima život odlučio posvetiti istraživanjem nepoznatih krajeva.

Svako je putovanje dokumentirao fotografijom i riječima, napisavši nekoliko popularnih knjiga, među kojima su “Biciklom kroz Aziju” i “Pješice kroz Južnu Ameriku” te “Na rubu“, koja opisuje njegov put oko svijeta.

Kako možete glasati? 

Dodjela nagrada predviđena je za 25. svibnja, zadnjeg dana Greencajt festivala, u sklopu kojeg se dodjeljuju Green Prix 2023. nagrade. Podsjetimo, najveći festival održivosti u regiji – Greencajt, održat će se 24. i 25. svibnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu.

Hrvoje je nominiran za Greenlidera

Za titulu Greenlidera godine, o kojoj odlučuje javnost glasovima na službenoj stranici festivala, natječe se deset kandidata koji svojim djelovanjem služe kao pozitivan primjer te motiviraju i potiču druge na usvajanje održivih vrijednosti. Ako želite da tu titulu odnese baš Hrvoje glasajte za njega!

PHOTOS BY: Hrvoje Jurić, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.