lonjsko polje nasl

Naš Park prirode proslavio 34. rođendan: Lonjsko polje jedna je od posljednjih velikih močvara u Europi

GREEN_300_listici_sredina

Stanište mnogih zaštićenih vrsta

Park prirode Lonjsko polje, zahvaljujući svojim posebnostima, privlači brojne ljubitelje prirode, a idealna je destinacija za vikend izlete.

Jedna od posljednjih močvara u Europi, Park prirode Lonjsko polje, ovih je dana proslavio svoj 34. rođendan u sklopu čega su organizirani i raznoliki programi u kojima su sudjelovale lokalne turističke zajednice i LAG-ovi (Lokalne akcijske grupe).

Radi upoznavanja dobre prakse, u Park Prirode Lonjsko polje, u goste su stigli i predstavnici 15 LAG-ova iz Portugala. S domaćinima i lokalnim stanovnicima razmijenili su iskustva o održivom korištenju prirodnih i kulturnih resursa u zaštićenom području Parka prirode. LAG Moslavina sudjelovao je u nekoliko projekata vezanih uz Lonjsko polje, kojima je cilj održivi razvoj te očuvanje prirode, kulturne baštine i tradicijskog načina života.

Od proglašenja Parkom prirode, u proteklih 34 godine ostvareni su zapaženi rezultati i podignuta je svijest stanovništva o vrijednosti područja. Lonjsko polje postalo je važna turistička destinacija pa su otvorena četiri posjetiteljska centra u KrapjuČigočuRepušnici Osekovu.

Lonjsko polje važno je stanište ptica, među kojima su mnoge rijetke i zaštićene. Među najpoznatijim tamošnjim pticama je roda, no tu su još orao štekavac, stepski sokol, patka njorka i brojne druge.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.