339400207_1282010986006477_3227203931042881924_n

Naš morski grad dobio dizajnerske slavine s besplatnom pitkom vodom!

GREEN_300_listici_sredina

Mislili su i na životinje

Značajan je ovo iskorak na razini cijele zemlje, a dizajneri se nadaju da bi se njihov "Vodek" mogao naći i u drugim gradovima.

Zadar je prvi u Hrvatskoj dobio dizajnerski oblikovane javne slavine s besplatnom pitkom vodom! Prilagođene su i mladima i starima, ali i životinjama u donjem dijelu slavine. Na taj način voda se maksimalno iskorištava i štedi.

Dizajneri koji potpisuju ovu inovaciju su Nera Nejašmić Kozina i Petar Kozina iz zadarskog Studija PIN za arhitekturu i dizajn.

Kako su objasnili za Eko vjesnik, dizajneri su posebno vodili računa o prevenciji vandalizma te su skrili spojne elemente, a odabrali su i deblji i čvršći materijal Njihov dizajn izabran je kao najbolji na natječaju projekta Ars Publicae koji se primarno bavi pitanjima umjetničkog sadržaja u javnom prostoru.

Značajan iskorak 

Javne slavine za sada su postavljene na dvije lokacije na zadarskoj rivi, jedna kod bivšeg Hotela Zagreb, a druga u blizini Foruma. Međutim, postoji mogućnost da bi se uskoro mogle postaviti i na drugim lokacijama u gradu.

Značajan je ovo iskorak na razini cijele zemlje, a dizajneri se nadaju da bi se njihov “Vodek” mogao naći i u drugim gradovima.

 

PHOTOS BY: Facebook, PIN / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.