pexels-pixabay-356036

Na krovu zadarske tržnice uskoro solarna elektrana, pokrit će 80 posto potreba

GREEN_300_listici_sredina

Zeleniji Zadar

Zahvaljujući tome, Tržnica Zadar osigurala je sredstva za još dva projekta koja će pridonijeti kvalitetnijem radu njihovih tržnica.

Tržnica Zadar počela je s postavljanjem solarne elektrana na Veletržnici. Riječ je o elektrani snage 28 kilovata koja će proizvoditi oko 37.000 kilovati sati godišnje te tako zadovoljiti gotovo 80 posto potreba tržnice.

“Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti javili smo se u ožujku prošle godine prijavljujući projekt izgradnje sunčane elektrane na zgradi Veletržnice. Maksimalno smo iskoristili površinu krova i uspjeli projektirati solarnu elektranu odgovarajuće snage za ovaj objekt. Rezultati natječaja objavljeni su početkom godine kada smo i dobili obavijest da smo prošli na natječaju, a uz sredstva Fonda od 10.617 eura, Tržnica će za elektranu osigurati oko 15.926 eura“, kazao je za Zadarski list Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar.

Letinić je istaknuo kako će solarna elektrana omogućiti veliku uštedu i smanjiti račune za električnu energiju. Time će se osigurati još bolji prihodi Tržnice Zadar koja je prošle godine ostvarila dobit od 19.908 eura.

Zahvaljujući tome, Tržnica Zadar osigurala je sredstva za još dva projekta koja će pridonijeti kvalitetnijem radu njihovih tržnica.

 

PHOTOS BY: Pexels, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.