Lav naslovna (1)

Nakon pet godina u kavezu, napokon spašen: ‘Najusamljeniji lav na svijetu’ ponovno uči hodati

GREEN_300_listici_sredina

Životinje u zatočeništvu

Lav, koji je pet godina proveo zatvoren u skučenom kavezu, u napuštenom zoološkom vrtu u Armeniji, konačno je prebačen u rezervat u južnoj Africi, gdje ponovno uči hodati.

Priča o spašavanju lava po imenu Ruben doista je dirljiva. Ovaj kralj divljine unatrag 15 godina svoga života bio je sve samo ne ono što bi doista trebao biti. Naime, od početka svoga života bio je zatočen u privatnome zoološkom vrtu u Armeniji. Prije pet godina, zoološki je vrt zatvoren, a Ruben je ondje ostao zatočen u skučenom kavezu, u kojem je se uopće nije mogao kretati, a prehrana mu je bila više nego oskudna.

Ostalim je životinjama iz zatvorenog zoološkog vrta brzo pronađen drugi smještaj, a Ruben je ostao u kavezu. Iz organizacije za spašavanje životinja Animal Defenders International (ADI) već su neko vrijeme radili na spašavanju Rubena, ali teško je bilo pronaći odgovarajući prijevoz i smještaj.

Na sreću, “najusamljeniji lav na svijetu”, kako su ga nazvali u medijima, ipak je dobio pomoć jer su članovi Animal Defenders Internationala u suradnji sa zrakoplovnom agencijom iz Katara uspjeli organizirati let kojim su Rubena prebacili iz Armenije u rezervat za divlje životinje u južnoj Africi.

 

Ruben se trenutno prilagođava svom novom domu, rezervatu površine 455 ha u kojem obitava još 32 spašenih lavova i tigrova.

Rubenu je u rezervatu osigurana veterinarska skrb, hrana i prostor u kojem može ponovno naučiti hodati i ojačati mišiće koji su atrofirali.

“Gledati ga kako hoda po travi prvi put i osluškuje glasanje svoje vrste doista je dirljivo, a njegova upornost da ponovno hoda je zadivljujuća. Ako se spotakne ili padne, jednostavno ustane i nastavlja”, rekli su iz organizacije Animal Defenders International.

PHOTOS BY: Facebook ACI / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.