62610624-kukuruzni-labirint-kod-ivanic-grada

Nadomak Zagreba smjestio se posavski kukuruzni labirint koji morate posjetiti

GREEN_300_listici_sredina

Ideja za izlet

Ovaj vikend otvara se jedinstvena atrakcija kod Ivanić-Grada – labirint u polju kukuruza – koji je triput veći od prošlogodišnjeg, a inspiriran je uzrokom posavske narodne nošnje.

Kukuruzni labirint jedinstvena je turistička atrakcija na manje od sat vremena vožnje od Zagreba. Riječ je o originalnom spoju običaja, tradicije i turizma te fantastičnoj lokaciji za jednodnevni izlet s obitelji i prijateljima.

U Dubrovčaku Lijevom, u blizini Ivanić-Grada uz obalu rijeke Save, ova neobična atrakcija i prošle je godine privukla velik broj posjetitelja, a ove godine očekuje ih se još više.

Inspiracija: Narodna nošnja

Labirint nazvan “Hrvatica“ prvi je posavski labirint, a sam naziv inspiriran je imenom narodne nošnje, karakteristične za posavski kraj, prema čijim je motivima i napravljen. Projektirala ga je krajobrazna arhitektica i predsjednica udruge Prijatelji baštine, a ovogodišnji je labirint čak tri puta veći od prošlogodišnjeg.

Prosječno vrijeme obilaska labirinta je 45 min, a posjetitelji će ondje moći pronaći interpretacijske ploče sa zanimljivostima o posavskom kraju koje se otkrivaju tijekom rješavanja slučaja pljačke u labirintu.

Za djecu, mlade i odrasle 

Potraga kroz kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu i za mlade te za odrasle, a posjetitelji će saznati brojne zanimljivosti, primjerice kako je zbog Marije Jurić Zagorke stvoren motiv Hrvatice, zašto su se meli tavani u Dubrovčaku te kako je vlastelin Dubrovčaka završio u volovskoj koži.

Kako bi se spojila tradicija, običaji i turizam, od prošle godine u blizini Ivanić-Grada uz obalu rijeke Save krajem ljeta nastaje jedinstvena atrakcija – kukuruzni labirint. Riječ je o atrakciji koja je prošle godine privukla velik broj posjetitelja, a ove godine očekuje se još veći interes.

PHOTOS BY: Turistička zajednica Grada Ivanić Grada, Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.