alpaka
alpaka

Imamo ideju za odličan izlet: Farma s alpakama gdje ćete cijeli dan provesti s ovim preslatkim životinjama

GREEN_300_listici_sredina

Druženje i edukacija

Nedaleko od Maribora u Sloveniji smjestila se najslađa farma za koju ćete čuti ovih dana. Riječ je o ranču alpaka gdje možete rezervirati svoj termin i družiti se s ovim životinjama hraneći ih, učeći o njima kao i sudjelovati u radionicama izrade filcanih sapuna. No, nije to sve što vas očekuje u ovom pitoresknom mjestu.

Ako vam je dosta plaže i vrućine, možda je pravo vrijeme da se otisnete na kopno i provedete nešto malo drugačiji ljetni dan. Jedan od izleta koji bismo definitivno preporučili je i druženje s preslatkim alpakama. Naime, u susjednoj Sloveniji, nedaleko od Maribora smjestio se pitoreskni Alpaka ranč Slovenija u kojem dan možete provesti družeći se s ovim preslatkim životinjama iz porodice deva.

Osim što ćete ovdje dan provesti mazeći se i hraneći alpake koje uz druge domaće životinje bezbrižno šeću rančom, cjelokupni izlet sastoji se od tri etape. Prvo ćete se zabavljati s alpakama, zatim slijedi radionica izrade filcanog sapuna od alpakine vune. Ove prirodne sapune moći ćete ponijeti kući, ali i naučiti kako ih izrađivati. Na kraju slijedi okrijepa uz domaće proizvode s farme što sigurno nitko ne bi želio propustiti.

Ovaj preslatki ranč s još slađim životinjama otvorio se tek nedavno za javnost, točnije prošle godine, a posjetitelji od travnja pa sve do listopada mogu uživati na farmi, koja nekoliko mjeseci u godini nije otvorena za goste. Za ovaj izlet treba ranije rezervirati svoj termin. Ono što još svakako ne bi trebalo propustiti na ovoj farmi iz koje ćete se vratiti puni doživljaja je i njihovi proizvodi koji se tamo mogu kupiti, primjerice prirodno gnojivo od alpaka koje možete iskoristiti za biljke i uzgoj hrane, kao i prirodni sapuni i još mnogo toga.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.