252950580_939903126876778_679379251585617421_n

Lišće osječkog parka umjetniku poslužilo za najljepšu jesensku instalaciju

GREEN_300_listici_sredina

Ornamenti iz prirode

Kao inspiracija za najljepša umjetnička djela nastala u suradnji s prirodom, osječkom je umjetniku Nikoli Falleru poslužilo šareno otpalo lišće iz Perivoja kralja Petra Krešimira IV. u Osijeku. Riječ je o još jednoj umjetničkoj instalaciji organizacije Slama Land Art koja ponovno oduševljava.

Osječki umjetnik Nikola Faller poznat po svojim skulpturama izrađenim doslovno iz onog što priroda ponudi ponovno oduševljava. Naime, nakon pješčane instalacije na lijevoj obali Drave u Osijeku, kao inspiracija za nove radove poslužilo mu je jesenje lišće u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. u Osijeku. Da se otpalo lišće itekako može iskoristiti za umjetničke radove ponovno nam je pokazao Faller iz neprofitne organizacije Slama Land Art čije je djelovanje prepoznato i od strane National Geographica.

Raznoliki ornameti u ovom osječkom parku najbolje se vide iz zraka pa su same fotografije nalik na najljepšu razglednicu. Grabljanje lišće/leaves raking 2021. ime je ovih novih instalacija koje su poznatom parku u blizini Tvrđe dale posebnu čar u ove tmurne jesenske dane. Inače, ekipa iz eko organizacije ljeti organiziraju i Slama Land Art festival festival, odnosno umjetnički koncept, koji objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja, te osim toga, festival spaja kulturnu i tradicijsku baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka.

PHOTOS BY: Instagram @slama.land.art / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.