Kraljica slow fashiona pokazala nam je odlične kombinacije. Koštaju samo tri eura

GREEN_300_listici_sredina

'Uvijek prije kupnje razmišljam'

Ona je potpuno drugačija u današnjem svijetu trendova koji se mijenjaju praktički iz dana u dan.

Jako me veseli taj proces da u gomili nabacanih stvari doslovno nađem neko blago. Trenutno mi je gotovo 80 posto ormara iz second handa i ne pamtim kad sam zadnji put bila u šoping centrima. Eto, ja od osnovne škole još uvijek nosim iste komade, kazala nam je Nina Skočak, influencerica i hrvatska Audrey Hepburn, potpuno drugačija u današnjem svijetu trendova koji se mijenjaju praktički iz dana u dan.

Ujedno je magistra novinarstva i politologije, ali i influencerica koja propagira održivu, sporu modu. S nama je podijelila svoje omiljene ljetne komade koje je pronašla na buvljacima u Zagrebu, Belgiji, Bosni i Hercegovini, kao i u brojnim second handovima.

Ovaj je outfit, primjerice, platila manje od tri eura, izuzev šešira. Haljinu je pronašla na popularnom zagrebačkom Hreliću i platilu ju dva eura, dok je pismo torbicu kupila prije nekoliko godina. Koštala je samo pet kuna.

“Na ovoj fotografiji nosim haljinu od 50 kuna. Kupila sam ju na popularnoj stranici Moje krpice i nosim ju već godinama”, kaže nam Nina.

‘Danas se teško nalaze kvalitetni komadi’ 

Prilikom kupnje, Nina uvijek razmišlja o onomu što joj zaista treba, odakle taj materijal dolazi i koliko će ga uopće nositi. Danas se, kaže Nina, teško nalaze kvalitetni komadi koji mogu trajati desetljećima. Zato joj uvelike olakšava njezina baka, koja joj je ujedno i velika inspiracija. Redovito joj poklanja svoju omiljenu odjeću koju je obožavala nositi.

Ovu je prugastu majicu također pronašla na buvljaku u Bosni i Hercegovini, a platila ju je samo jedan euro, baš kao i bijele hlače i naočale. Maramu je, kaže nam, pronašla u bakinom ormaru. Cijela kombinacija za samo tri eura!

“Ova crvena haljina s cvjetićima je također od bake, a torbu sam pronašla na buvljaku u Bruxellesu. To je originalna torba iz pedesetih godina i koštala je 20 eura”, objasnila je.

“Većina odjeće mi je iz second handa ili s buvljaka. Izbora stvarno ima posvuda, ali ja uvijek ponavljam da je najbolji zagrebački Hrelić. Uvijek se može pronaći dobar komad, ali treba malo strpljenja i vještine za naći dobre stvari. Obožavam i one male ‘seoske’ second handove po Balkanu i tamo se može naći najbolji omjer cijene i kvalitete. Nekoliko puta sam našla vrhunske kapute po dvije kune”, objasnila je.

“Ovaj sam kombinezon platila tek dva eura. Pronašla sam ga na nekom buvljaku u Bosni i odmah ga poželjala kupiti”, kaže nam Nina koju na društvenim mrežama prati više od 170 tisuća ljudi!

Ondje gotovo svakodnevno inspirira desetke tisuća ljudi da žive održivije, da ne podliježu trendovima te da kupuju odgovornije. Bolje je za okoliš, ali i novčanik.

 

 

PHOTOS BY: Privatni album/Nina Skočak / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.