najam odjeće japan
najam odjeće japan

Japanska aviokompanija nudi putnicima opciju najma odjeće za do dva tjedna

GREEN_300_listici_sredina

Inovativni model

Osim praktičnosti, ova inicijativa ima i pozitivan učinak na održivost. Smanjenje osobne prtljage znači manje tereta za zrakoplove, što rezultira manjom potrošnjom goriva i smanjenjem emisija CO2.

Japanska aviokompanija Japan Airlines nedavno je najavila uvođenje inovativne usluge “Any Wear, Anywhere” koja će putnicima omogućiti iznajmljivanje odjeće tijekom leta. Ova jedinstvena inicijativa donosi novu razinu udobnosti i praktičnosti putovanja, istovremeno promičući održivost kroz smanjenje osobne prtljage.

Putnici će odjeću moći nositi i dva tjedna nakon leta – poanta cijele akcije je da se na putovanjima smanji osobna prtljaga putnika. Iznajmljivanje odjeće omogućit će putnicima da putuju laganije i bezbrižnije, bez opterećenja teškim koferima i dodatnim troškovima za prekomjernu prtljagu.

Praktično i održivo 

Da bi se prijavili za korištenje usluge, putnici se barem mjesec dana unaprijed moraju javiti Japan Airlinesu s podacima o karti i svojem mjestu boravka te, naravno, osobnim mjerama i preferiranim veličinama odjeće. Putnicima se nudi raznolik izbor trendi odjeće prilagođene putovanju – od formalnih odijela i poslovnih kombinacija do udobnih casual odjevnih komada. Osnovni paket košta manje od 30 dolara, a sastoji se od dvoje hlača i tri majice.

Putnike odjeća dočekuje u njihovom smještaju, a vratiti ju mogu na aerodromima.

Osim praktičnosti, ova inicijativa ima i pozitivan učinak na održivost. Smanjenje osobne prtljage znači manje tereta za zrakoplove, što rezultira manjom potrošnjom goriva i smanjenjem emisija CO2.

Možda ga produže

Još jedna od prednosti je što rentanje odjeće za praznike može značiti da imate priliku iskušati nove modne stilove bez obaveze, možete spakirati neke druge stvari osim odjeće, ali i po povratku kući uštedjeti vrijeme koje biste utrošili na pranje odjeće.

“Any Wear, Anywhere” je pilot projekt, no iz Japan Airlinesa su najavili da će ga, ako se pokaže uspješnim, nastaviti provoditi.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.