sezona
sezona

Iz HTZ-a kažu da je do sada turistička sezona deset posto jača nego lani

GREEN_300_listici_sredina

Brojke ocrtavaju praksu?

Istra je jedina hrvatska regija koja je već prošle godine premašila brojke iz 2019.

Jučer je u Rapcu održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica s područja Istarske županije. Uvodnu riječ imao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, a sastanku su prisustvovali Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre te predstavnici 28 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Tijekom sastanka je naglašeno kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine, ostvareno 10,5 milijuna dolazaka te 50,3 milijuna noćenja što je 10 posto više dolazaka i 5 posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 3,7 milijuna dolazaka i 23 milijuna noćenja što je na razini srpnja lani.

Pozitivne trendove bilježi i Istra, jedina hrvatska regija koja je još u prošloj godini premašila rekordan rezultat iz 2019. Tako je u Istri u dosadašnjem dijelu godine ostvareno 2,7 milijuna dolazaka i 14,6 milijuna noćenja što je 5 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja u Istri ostvareno preko 913 tisuća dolazaka i 6,1 milijun noćenja što je također na razini lanjskog srpnja.

PHOTOS BY: Pexels, HTZ / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.