čvarci

Isprobali smo recept za veganske čvarke i oduševili se. I ne, ne zezamo vas.

GREEN_300_listici_sredina

Provjereno ukusno

Ususret najvećem veganskom izazovu donosimo vam provjereno dobar recept za čvarke koji ne sadrže životinjske proizvode!

Početak nove godine idealan je za uvođenje životnih promjena. Upravo zbog toga već 11. put za redom organizira se neobičan izazov. Riječ je o Veganuaryju, kada se u siječnju potiče ljude da ne jedu meso i tako smanje svoj ugljični otisak, a pri tome i čine dobro svim životinjama.

Upravo zbog toga, izdvojili smo recept popularne food blogerice i sportašice Martine Đođo, koja na svom Instagram profilu redovito dijeli savjete o zdravijem načinu života.

Njezin recept za veganske čvarke smo i sami isprobali i oduševili se.

Sastojci

  • 150 g sojinih komadića
  • malo povrtnog temeljca (2 zaleđene kockice, ili 1 paketić kupovnog)
  • 1 l vode
  • 1 i pol žličica crvene paprike (ljute, slatke ili dimljene)
  • 1 žličica timijana / majčine dušice
  • pola žličice papra
  • nepuna žličica soli
  • maslinovo ulje
Priprema

U vodi prokuhajte povrtni temeljac, a zatim u potpunosti ugasite vatru i u mješavinu dodajte sojine komadiće.

Ostavite ih tako u temeljcu 15 minuta, a zatim ih dobro ocijedite (možete ih pritiskati kuhačom ili nekim drugim pomagalom). Potom ih začinite začinima po želji i maslinovim uljem. Zatim, na tavi ugrijte ulje, a potom na njoj kratko prepržite kuhane sojine komadiće.

Uz stalno miješanje pecite tako na srednjoj vatri desetak minuta.

 

PHOTOS BY: Instagram @cookie.djo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.