mornar naslovna (1)

Ispovijest Australca koji je bio zarobljen na Pacifiku tri mjeseca: ‘Zahvalan sam što sam živ, mislio sam da neću uspjeti’

GREEN_300_listici_sredina

Sretan što je preživio

Nakon tri mjeseca borbe za goli život na oceanu, australski mornar Timothy Shaddock, zakoračio je na kopno, iscrpljen i mršav, ali sretan što je uspio preživjeti.

Australski mornar, 54-godišnji Timothy Shaddock, nakon što je tri mjeseca u društvu svoga psa Belle, bio prepušten na milost i nemilost Tihom oceanu, stigao je do Meksika, gdje mu je pružena medicinska pomoć i gdje je za SkyNews i dao svjedočanstvo o svome preživljavanju na bespućima oceana.

Katamaran 54-godišnjaka isplovio je u travnju iz meksičkog grada La Paza za Francusku Polineziju – ali nekoliko tjedana nakon putovanja oštećen u nevremenu koje ga je uhvatilu na Pacifiku. Timothyju je uništena sva elektronička oprema te su mu prekinute sve veze s kopnom.

Nakon tri mjeseca borbe za život, uspio je preživjeti jedući sirovu ribu i pijući kišnicu, a pronašao ga je ribolovni brod za tune te prevezao do meksičkog grada Manzanillo.

australski mornar

Mornar, koji je bio nasmijan, bradat i toliko mršav da su mu se vidjele sve kosti, nakon što je zakoračio na kopno, dao je izjavu za SkyNews: “Nisam mislio da ću uspjeti… bilo je mnogo loših dana i mnogo dobrih dana. Izgubio sam kuhalo pa bilo je puno sushija od tune… još uvijek sam jako mršav.”

Shaddock je dodao da je nakon što je spašen, dok se vozio na ribolovnom brodu pojeo gomilu hrane i da je već puno bolje nego što je bio kada su ga spasili.

“Zahvalan sam kapetanu i ribarima koji su mi spasili život. Živ sam, a nisam mislio da ću uspjeti”, dodao je Timothy.

Kada su ga spasili, Timothy je izjavio da prvi put u nekoliko mjeseci vidi čovjeka i da je zbog toga presretan.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.