62614873-fotografije-mjeseca-koje-je-napravila-chandrayaan-3

Indija upravo ispisala povijest: Spustili su letjelicu na Mjesec

GREEN_300_listici_sredina

Četvrta zemlja u povijesti

Misija Chandrayaan-3 krenula je sredinom srpnja i cilj joj je što više saznati o gotovo neistraženoj južnoj strani Mjeseca.

“Indija je na Mjesecu”, riječi su kojima se ta zemlja upisala u povijest kao tek četvrta na svijetu koja je sigurno spustila svoju letjelicu na površinu Mjeseca, javlja Reuters.

“Prijatelji, u ovom sretnom trenutku, želio bih se obratiti cijelom svijetom. Indijska uspješna misija na Mjesec, nije samo indijski uspjeh. To je uspjeh cijelog svijeta. Mi smo jedan planet, jedna obitelj, jedna budućnost. Naša je misija temeljena na ljudskom pristupu pa tako i uspjeh pripada cijelom čovječanstvu i pomoći će drugim misijama na Mjesec u budućnosti. Uvjeren sam da će sve zemlje svijeta, uključujući i one na jugu planeta, profitirati od ovog uspjeha”, istaknuo je indijski premijer Narendra Modi.

Neistražena strana Mjeseca

Gromoglasan pljesak promolio se središtem Indijske organizacije za istraživanje svemira (ISRO) u kojoj je više stotina ljudi promatralo podatke na ekranu koji su prikazivali cijeli postupak.

Podsjetimo, misija Chandrayaan-3 krenula je sredinom srpnja i cilj joj je što više saznati o gotovo neistraženoj južnoj strani Mjeseca.

 

 

PHOTOS BY: ISRO / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.