NOKIA__G425G_1

Iako je ljubičaste boje, ovaj mobitel itekako je zelen

GREEN_300_listici_sredina

Tako ljubičast i tako popravljiv

Zamijenite bateriju, zaslon i priključak za punjenje na Nokia Shadowu s pristupačnim dijelovima iz iFixita

HMD Global, dom Nokia telefona, najavljuje potpuno novi telefon koji se može popraviti, Nokia G42 s 5G u genijalnoj ljubičastoj boji!

Ako vam je ikada ispao telefon, vjerojatno ste morali živjeti s napuklim ekranom. Ova je Nokia napravljena s mogućnošću popravka QuickFix tako da možete sami zamijeniti napuknute zaslone, savijene priključke za punjenje i stare baterije. U suradnji s tvrtkom iFixit, ovaj se ljubičasti ljepotan može popraviti korak po korak, pomoću praktičnih i pristupačnih zamjenskih dijelova.

Nedugo nakon proglašenja „Colour of the Year 2023“ i Digital Lavender boje, koju predviđaju stručnjaci za globalne trendove WSGN, Nokia G42 s 5G stiže u ljubičastoj boji i prvi je popravljivi pametni telefon s 5G vezom tako da možete snimati, dijeliti, kupovati, streamati, sve svojim tempom i u svom stilu. Osim toga, izrađen je od 65% recikliranog stražnjeg poklopca i upakiran u mješovito pakiranje s FSC® certifikatom.

Lars Silberbauer, direktor marketinga HMD Globala, doma Nokia telefona, rekao je: “Sa sigurnošću se može reći da Purple ima veliki trenutak ove godine. Ne samo da Nokia Shadow izgleda sjajno, već je i nastavak našeg puta mogućnosti popravka koji je sada temeljni dio načina na koji dizajniramo pametne telefone.” Kyle Wiens, CEO, iFixit dodaje: “Oduševljen sam što vidim kako naše partnerstvo s HMD Globalom preokreće plimu u korist samopopravljanja. Ne radi se samo o nabavi dijelova; radi se o sijanju etike „uradi sam“ među potrošačima i signaliziranju da je doba samoposlužnih popravaka doista pred nama.”

Kamera od 50 MP radi s nekim od najpametnijih AI slika za snimanje jasnih fotografija, čak i u težim uvjetima. Portretni način rada stavlja vašu točku fokusa u središte pozornosti, dok noćni način rada pomaže pri kvalitetnim snimkama nakon mraka koje se sve mogu vidjeti na HD+ zaslonu od 6,56 inča. A uz OZO 3D snimanje zvuka, vaši videozapisi zvuče jednako dobro kao što izgledaju.

S nevjerojatnim trajanjem baterije od 3 dana, vaša baterija Nokia G42 s 5G zadržat će 80% svog izvornog kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja – to je otprilike četiri godine punjenja.

Kao i svi Nokia telefoni, “ljubičasti ljepotan” napravljen je da traje i rigorozno je testiran na izdržljivost na svakodnevne udarce. Također ostaje ažuran, s 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i 2 godine nadogradnji OS-a5. Uz Android™ 13 imate veću kontrolu nad time kojim informacijama aplikacije mogu, a kojim ne mogu pristupiti, uključujući određene fotografije, videozapise i povijest međuspremnika. Uz do 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, nećete uskoro brinuti o “zastarjeloj zaštiti”.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.