Humana Nova je pronašla odlična eko rješenja za vaše školarce: U novu školsku godinu krenite ‘zeleno’

GREEN_300_listici_sredina

Održivo i u školi

Ako tražite ekološki prihvatljiviju opremu za novu školsku godinu, Humana Nova iz Čakovca je sebi zadala zadatak tržištu ponuditi eco-friendly proizvode za male i velike školarce!

Nova školska godina je pred vratima, a popisi za školski pribor i potrepštine koje trebaju svakome školarcu vjerojatno je već poduži. Kako je takav popis često ispunjen sitnicama koje na naš okoliš mogu djelovati pogubno, ako ste osjetljivi na ovu temu, možete i vi olakšati Majčici Zemlji i odlučiti se za eko friendly rješenja.

Ne samo što ćete djelovati u skladu s prirodom i svojim uvjerenjima već ćete i svoje mališane naučiti kako donositi mudrije izbore kad je u pitanju održivost. Humana Nova iz Čakovca i za ovu je školsku godinu pripremila eko friendly školski program, a kod njih možete pronaći praktične sitnice potrebne djeci, koje su načinjene od recikliranih ili razgradivih materijala.

pribor za školu

Bijele majice za tjelesni od 100-postotnog eko pamuka

Majice za tjelesni ili trening uvijek je dobro imati spremne u ormaru. Budući da sve više roditelja radije bira kvalitetu umjesto kvantitete, Humana Nova je jednokratnim majicama odlučili napraviti alternativu te od 100-postotnog eko pamuka sašila dječje bijele majice. Inače u proizvodnji novih majica, kako za webshop, tako i za tvrtke, koriste isključivo eko certificirani pamuk, a kao društveno poduzeće, svu svoju dobit reinvestiraju u daljnje poslovanje. Dječje bijele majice možete pronaći ovdje.

bijele majice za školu

Pop-up pernice od eko kože i recikliranih materijala

U svoju ponudu proizvoda već prošle godine uključili su pop-up pernice, praktične za sve uzraste. Kada su otvorene, jednim se pokretom pretvaraju u stabilni držač za olovke, flomastere ili bojice te tako pružaju potpunu preglednost kod traženja. Osim što su praktične, čvrste su i izdržljive zbog eko kože i podstave.

Humana nova

Podstava je nastala od recikliranih materijala koji su u Humani Novoj dobili novi život. Osim proizvodnje novih odjevnih predmeta, Humana Nova se bavi i sakupljanjem tekstila koji je nekome višak te ga zbrinjava na ekološki prihvatljiv način. Tekstil najprije sortiraju, a jedan od koraka u sortiranju je i odabir repromaterijala za nove proizvode. Dio odabranog materijala koriste i za izradu torbi i pernici, a kako izgledaju eco friendly pop-up pernice vidjeti možete ovdje.

Papuče od eko kože i recikliranih materijala

Bibike su jedan od najpoznatijih proizvoda Humane Nove. Na samom početku poslovanja, zaposlenice su imale zadatak osmisliti svoj proizvod, a jedna je zaposlenica odlučila napraviti papuče. Nije ni znala da će se kroz godine upravo taj proizvod testirati i nadograđivati. Danas ih ima u različitim veličinama i dizajnima, a popularni su i setovi koji će poslužiti kad dođu gosti. Izdržljivo su i kvalitetno rješenje za školarce, a zbog svoje lakoće i savitljivosti, stat će u svaku torbu.

šlape za školu

Humana Nova već godinama šiva i kute za odgojiteljice, od trapera i recikliranih materijala, a prema potrebi izrađuju i personalizirane kute. Kreativnost, marljivost, odgovornost i tolerancija, glavne su vrijednosti Humane Nove, društvenog poduzeća koje zapošljava 47 zaposlenika, od kojih je čak 41 iz marginaliziranih skupina ljudi.

Zašto ova školska godina ne bi imala odgovoran i održivi početak?

PHOTOS BY: Humana Nova / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.