118293414_1277255835945253_6586323510948433233_n

Hrvatski otok ugledne svjetske novine uvrstile među deset najljepših nerazvikanih otoka u Europi

GREEN_300_listici_sredina

Otok kristalnih zvijezda

Ako ste poželjeli ljeto provesti negdje na obali, ali na mjestu koje nije pretjerano razvikano, onda je za vas otok Lastovo kojeg je i The Guardian uvrstio među deset najljepših europskih nerazvikanih otoka.

Ako vam je dosta gradske vreve i svoj ljetni godišnji odmor želite provesti na nekom od otoka koji i dalje nije prepun turista, onda je otok Lastovo idealan odabir za vas. To isto misle i ugledne novine The Guardian koje su na popis najljepših nerazvikanih otoka u Europi uvrstile i hrvatski otok Lastovo koji se nalazi 14 kilometara od Korčule. Uz turske, španjolske, grčke, francuske, talijanske i kanarske otoke, Lastovo je također na ovom laskavom popisu najljepših otoka. Iako nije novost da je hrvatska obala svake godine sve zanimljivija stranim turistima, čini se kako još imamo aseva iz rukava koje možemo ponuditi i iznova očarati.

“Iako se četiri i pol sata vožnje trajektom od Splita može činiti kao pothvat za ljubitelje ekstremnih izazova (i mazohiste!), najjužniji se hrvatski naseljeni otok toliko razlikuje od samo 14 kilometara udaljene i turističke razvikanije Korčule i Dubrovnika u čijoj je županiji da će vam biti drago što ste se potrudili”, stoji u objavi Guardiana. Sa svojih 46 okolnih otočića jednako toliko crkvica, vinograda i brda, 2006. godine Lastovo je proglašeno i parkom prirode, a krasi ga i nadimak Otok kristalnih zvijezda. Na otoku se nalazi samo jedan hotel, a smatra se i jednim od najmanje svjetlosno zagađenih mjesta na svijetu. “Provedite vrijeme u borovim šumama diveći se otočkim kućama u venecijanskom stilu, zatim istražujući neke od njegovih crkava ili plivajući u prozirnom moru uvale Skrivena luka”, stoji u opisu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.