275853747_458394419304391_1557081883510948686_n

Šesti najveći otok u Hrvatskoj proglašen petim najljepšim na svijetu

GREEN_300_listici_sredina

Najljepši među jakom konkurencijom

U žestokoj svjetskoj konkurenciji, otok Korčula proglašen je petim najljepšim na svijetu. Čini se kako je hrvatska obala već neko vrijeme pravi mamac za strane turiste, a ovo je još samo jedna u nizu potvrda.

Prema čitateljima i urednicima portala Big 7 travel, otok Korčula proglašen je petim najljepšim na svijetu. Ovaj šesti po redu najveći naš otok iza sebe je ostavio zavidnu konkurenciju kao što su Sejšeli, Bora Bora, Barbados, Maldivi i mnogi drugi svijetu možda poznatiji otoci, no čini se kako je iz godine u godinu ovaj dalmatinski otok sve popularniji i među stranim turistima koji su prigrlili našu obalu i često joj je ponovno vraćaju.

Otok pripada Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ima otprilike 16,000 stanovnika i drugi je otok nakon Krka prema naseljenosti. Prema legendi, otok je naselio trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista, koji je također poznat kao osnivač grada Padove. Korčula oduševljava svojim prirodnim ljepotama smjenjivanjem uzvisina i polja i vrlo razvedene obale s mnoštvom otočića. Čini se kako su ove čari sada službeno prepoznate i u svijetu što svakako ide na korist prelijepom otoku s obzirom na to da kreće ljetna sezona.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.