Gdje je Ribafish, ondje je uvijek i dobra akcija: Okupio ekipu na Korčuli i očistili Zubaću Valu, a sljedeća na redu je Gradina

GREEN_300_listici_sredina

Svatko može sudjelovati

Već će treću nedjelju zaredom, RokOtok, Čisteći medvjedići, Novi Otok, Rezolucija Zemlje i drugi ljubitelji čistog mora i plaža, čistiti plaže na otoku Korčuli. Nakon Zaklopatice i Zubaće Vale, na redu je plaža Gradina.

Veseli kada na društvenim mrežama naiđete na akcije vrijedne divljenja, a koje se događaju potpuno spontano, onako potaknute iznutra, kada vidite potrebu i ne razmišljajući previše o logistici, učinite najviše što možete u datom trenutku s rasploživim ljudima oko sebe.

Naš dragi kolega Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, koji za sebe kaže da je hedonist, putnik i vječiti dječak u potrazi za dobrom cugom, klopom i zezancijom, uvijek nas ugodno iznenađuje svojim spontanim i pozitivnim inicijativama kad je riječ o pomaganju potrebitima i zaštiti okoliša.

ribafish

I, naravno, pročitavši njegovu Facebook objavu o najnovijoj akciji čišćenja plaže na Korčuli, nazvali smo ga da vidimo o čemu je riječ. Ribafish, dobre volje i pun optimizma, objasnio kako je “iz jednostavne potrebe da se očisti”, došlo do skupljanja smeća na plaži Zaklopatici, odakle su izvukli 10 kg otpada, a onda je njemu i prijateljima napamet pala ideja da organiziraju nedjeljno čišćenje okolnih plaža.

Kako igrom slučaja ondje ljetuju još neki ljubitelji prirode koje poznaje, brzo su se organizirali i pozvali ljude u nedjelju, 13. kolovoza, na čišćenje Zubaće Vale.

ribafish

“Bilo je sve spontano, našli smo se, ondje je ekipa iz Čistećih medvjedića, s kojima se nalazim i u Zagrebu, jer ondje vikendima čistimo parkove, bili su tu i ekipa iz Novog Otoka i Rezolucije Zemlje”, rekao je RibaFish.

Akciju čišćenja najavio je i na lokalnom radiju i na svojoj Facebook stranici, a na kraju, kako je RibaFish duhovito napisao u objavi – “u nedjelju nas se okupilo 14 dvonožaca od 4 do 70 godina i jedan Dživo, redom iz Vele Luke, Zagreba i Banja Luke”.

Uvala je nekad bila puna zubataca
Uvala Zubaća Vala nalazi se do Vele Luke na Korčuli, a nekad je obilovala vrlo cijenjenom ribom zubatcima. No kako je uvala u blizini Vele Luke, a i njome prolaze jake morske struje, more često izbaci hrpu smeća na obalu.

“Ulov je bio 12 velikih vreća smeća, 1 slomljena ležaljka, tri potrgane kašete, hrpa stiropora, drvene građe, ali dobro smo se zabavili, ali i sklopili neka nova poznanstva”, izvijestio je o rezultatima nedjeljnog čišćenja Rinafish.

Ohrabreni dobrim odazivom i super atmosferom tijekom čišćenja Zubaće Vale, Ribafish i prijatelji odlučili su sljedeće nedjelje krenuti u pohod na smeće na plaži Gradina, pokraj Vele Luke, na zapadnom dijelu Korčule.

Iako plažu lokalni stanovnici redovito čiste, zbog neodgovornih pojedinaca, ondje će biti posla za svakoga tko želi doprinijeti čistijem moru i plažama naše drage planete. Stoga, ako vas put nanese sljedeće nedjelje na Korčulu, možete zasukati rukave i pridružiti se veselom društvu u trećem po redu čišćenju korčulanskih plaža.

PHOTOS BY: Anđela Ščepanović / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.