310230335_2169540986551213_3560206820056088560_n

Tajanstveni mlin u Lici: Majerovo vrilo sve više privlači turiste, uvjerite se zašto

GREEN_300_listici_sredina

Čuvaju uspomenu na starinska zanimanja u netaknutoj prirodi

Na dva sata vožnje od glavnom grada smjestila se dolina jedne od naših najljepših rijeka, koja krije mnoštvo skrivenih prirodnih lokacija, a Gacka vrela jedna su od njih.

U potpunoj ravnoteži između čovjeka i prirode, posebna lokacija u Lici čuva sjećanja na izumrle obrte, koji su nekada davno prehranjivali ovo područje. Riječ je o vrelima Gacke i mlinice na Majerovom vrelu, gdje posjetitelji mogu vidjeti kako su se nekada mljele žitarice, od kojih mogu kupiti i domaći kruh na licu mjesta, odmah iz proizvodnje.

Na dva sata vožnje od glavnom grada smjestila se dolina jedne od naših najljepših rijeka, koja krije mnoštvo skrivenih prirodnih lokacija, a Gacka vrela jedna su od njih. U prošlom je stoljeću na tom području bilo njih 60-tak, a nakon obnove, lokalne obitelji ponovno rade na njima.

Gostoljubivost, osjećaj doma u prirodi i domaća gastronomska ponuda najbolje opisuju ovu lokaciju udaljenu 20 kilometara vožnje od Otočca. Ta udaljenost daje poseban doživljaj, s obzirom da je kraj gotovo netaknut pa je vožnja tim više uzbudljivija. U restoranima se uglavnom koriste namirnice koje su uzgojene na tom području pa stoga ne čudi da je kvaliteta prepoznata i na TripAdvisoru, gdje ovo mjesto ima nagradu Travellers’ Choice.

Uz Majerovo, na ovom su području poznata i vrela Tonković i Klanac, gdje također možete pronaći starinska zanimanja u netaknutoj prirodi, očuvana od propadanja sjajnom brigom lokalaca.

Riječ je o područjima koji su jedan od najvećih magneta za kontinentalni turizam, a podatci noćenja i dolazaka turista potvrđuju da je Gacka sve popularnija, posebno kod stranih gostiju.

PHOTOS BY: Instagram, TZ Otočac, TZ Ličko-senjske županije / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.