352378870_815358260162766_6213005855729770403_n

FOTO Kutinu i okolicu pogodilo snažno oborinsko nevrijeme: Vatrogasci zatrpani pozivima

GREEN_300_listici_sredina

Poplavljena škola, vrtić, sud...

Vatrogasci i djelatnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenirali te trenutno pomažu građanima diljem kutinskog područja.

Uslijed jake kiše i nevremena poplavljena je Kutina. Vatrogasci su trenutno zatrpani pozivima, a do sada su imali više od 40 poziva zabrinutih i uplašenih građana kojima je voda ušla u podrume.

Kako navodi Kutina.info, nezapamćena količina kiše pala je u vrlo kratkom vremenu, a voda je u nekim ulicama dizala asfalt i šahtove. Poplavljeni su kuhinja OŠ Mate Lovraka, Učenički dom, podrum Općinskog suda, objekt Maslačak Dječjeg vrtića Kutina…

Vatrogasci i djelatnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenirali te trenutno pomažu građanima u ispumpavanju vode.

Podsjetimo, velike poplave nedavno su pogodile područje cijele države, uzrokujući značajniju materijalnu štetu. No, kako najavljuje Državni meteorološki zavod, kiša neće prestati padati sve do kraja tjedna na kutinskom području, ali i u većim dijelovima Hrvatske. Kako u kratkom vremenu može pasti veća količina kiše, moguće su bujične i urbane poplave, upozorenje je to hidrologa DHMZ-a.

Nestabilno sve do kraja tjedna 

Prema prognozama meteorologinje Tee Blažević, vrijeme će biti nestabilno i tijekom srijede, no kiša i pljuskovi bit će uglavnom zastupljeni u unutrašnjosti, i to većinom oko podneva i poslijepodne. Duž same obale zadržat će se većinom suho.

Četvrtak ponovno donosi češće kišu i pljuskove, ali isto uglavnom u unutrašnjosti. Pljuskova će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok će se uz obalu zadržati pretežno suho.

Nestabilno će biti sve do kraja tjedna. I u danima vikenda isto treba računati na povremene kišu i pljuskove. Temperature će većinom biti iznad 20, do najviše 25, dok će duž obale u sunčanijim prilikama biti i više.
Stabilizacije nema niti u novom tjednu, ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima.
a i pljuskovi bit će uglavnom zastupljeni u unutrašnjosti, i to većinom oko podneva i poslijepodne. Duž same obale zadržat će se većinom suho.

 

 

PHOTOS BY: Facebook - Kutina.info / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.