ed sheeran
ed sheeran

Ed Sheeran želi kupiti što više zemlje u Velikoj Britaniji i pretvoriti je u – šumu

GREEN_300_listici_sredina

Krenuo je od svojeg doma

"Imam osjećaj kao da će mi netko odgristi glavu svaki puta kada pričam o održivosti jer moj posao i nije baš ekološki najprihvatljiviji zbog puno putovanja. No trudim se", zaključio je planetarno popularni glazbenik.

Pjevač Ed Sheeran nastavlja svoju misiju aktivnog sudjelovanja u ponovnom vraćanju raznolike i divlje vegetacije Ujedinjenog Kraljevstva. Poznat po svojoj ljubavi prema divljini i okolišu, Sheeran namjerava kupiti što više zemlje za sadnju drveća i doprinos pokretu za obnovu divljine.

ed sheeran

Počeo od svoje kuće

Sheeran je već poduzeo korake kako bi pokrenuo svoja nastojanja, počevši od vlastite zemlje, prenosi portal Happy Eco News. Preobrazio je polje u blizini svoje kuće u livadu za divlje životinje, postavio pčelinjak i napravio ribnjak.

Inače, on posjeduje imanje u Suffolku gdje provodi razne inicijative za obnovu staništa divljih životinja kako bi poboljšao lokalnu bioraznolikost.

“Imam ogromnu košnicu. Imam golemi ribnjak s divljim s tritonima, daždevnjacima i zmijom koja tamo živi, kao i ježevima”, rekao je Sheeran The Independentu, a zanimljivo je da se ovdje radi o vrstama čiji se broj jedinki kroz godine nažalost smanjuje.

Važnost zelenila

“Imam osjećaj kao da će mi netko odgristi glavu svaki puta kada pričam o održivosti jer moj posao i nije baš ekološki najprihvatljiviji zbog puno putovanja. No trudim se”, zaključio je planetarno popularni glazbenik.

Inače, pošumljavanje i pokušaj revitalizacije divljine važan su korak prema poboljšanju bioraznolikosti i olakšavanju očuvanja prirode. Obnavljanjem staništa i ponovnim uvođenjem autohtonih vrsta koje su možda nestale ili se njihov broj smanjio na taj se način revitaliziraju ekosustavi, a prirodi se omogućava ponovni napredak.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.