Domaći brend organske odjeće najavio nove komade idealne za toplije dane

GREEN_300_listici_sredina

Spoj opuštenog i poslovnog looka

Ovaj tjedan domaći brend Dive organic najavio je minimalnu novu kolekciju idealnu za nadolazeće toplije dane. Popričali smo s Maggie i Dorom, osnivačicama brenda, koje su nam otkrile koji će novi komadi uskoro biti dostupni.

Zvijezda nove kolekcije je basic t-shirt koji je ključni komad svakog ormara. Dolazi u dvije boje, bijeloj i light sky plavoj boji. Prepoznatljivi Dive svileni džepić daje sportskoj majici elegantan izgled. S time su osnivačice htjele ponovno utjeloviti želju za spajanjem opuštenog i poslovnog looka.

Njihovoj zelenoj midi suknji, koju imaju u ponudi još od zime, podarile su ljetni dizajn i nastala je savršena suknja za nadolazeće vruće dane. MAXI suknja na preklop savršeno odgovara svakom tipu tijela i nosiva je i u ovom prijelaznom razdoblju.

“Po prvi puta, u našoj ponudi našli su se i dodaci za kosu. Ručno rađene scrunchie gumice i trake za kosu. To je nešto o čemu smo već dugo sanjale, kako uklopiti organske materijale i njihove benefite i na njegu naše kose. Gumice od organskih i mekanih muslin materijala njeguju kosu, neispuštajući otrovne kemikalije i umjetna bojila. Zbog njihove mekoće kosa ne puca i ne zapliće se.” otkrile su nam Maggie i Dora.

Materijali su, kao i za prijašnje komade, 100% organski s GOTS certifikatom. Time mogu garantirati da je cijeli proces nastajanja materijala prirodan, bez štetnih kemikalija i bez umjetnih bojila. Uz to bitno je i naglasiti da GOTS certifikat osigurava da su radna prava radnika i svih involviranih u proces stvaranja materijala na visokoj razini. Sva njihova proizvodnja odvija se u Hrvatskoj.

“Jako nam je bitno da surađujemo s profesionalcima u svojoj okolini, a njih u Hrvatskoj ima mnogo. Domaćom proizvodnjom imamo više utjecaja na cijeli proces stvaranja Dive komada, od dizajna, krojeva, prvih uzoraka i naposljetku završnog proizvoda”, dodale su cure.

Treba naglasiti da Dive i dalje proizvodi po potrebi, što znači da ne proizvode unaprijed i ne stvaraju nepotreban otpad i višak robe, kao što je nažalost praksa s brendovima brze mode. Pri lansiranju novih komada oni imaju spremne materijale, dizajn i šivaću mašinu, a sve ostalo se stvara tek nakon zaprimljene narudžbe.

Dive organic je brend koji zaista misli na ljude i okoliš; “Glavna motivacija nam je stvaranje svakodnevnih odjevnih komada i pokazati ljudima, a i sebi, da je moguće organsku i sporu modu uklopiti u naš svakodnevni život. Želimo stvarati robu koja je pristupačna i prilagodljiva širokom spektru stilova.”

Ova kolekcija je za sve one koji prepoznaju važnost organske mode i žele sudjelovati u promjeni koja je nama i svijetu prijeko potrebna. Kupnjom Dive komada zajedno koračamo u budućnost spore mode i očuvanja okoliša i svoga zdravlja, te podržavamo lokalne mlade dizajnere.

PHOTOS BY: Dive / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.