depeche mode

Depeche Mode oduševio sinoćnjim koncertom, ali i brigom o okolišu: Fanovima su dali detaljne upute

GREEN_300_listici_sredina

Bore se protiv plastike i zagađenja

Zanimljivo je da je Depeche mode još 2010., također u suradnji s Hublotom, skupljao novac za organizaciju koja istražuje i radi na prevenciji raka kod djece i tinejdžera.

Depeche Mode je sinoć u sklopu svjetske Memento Mori turneje kojom promoviraju svoj 15. studijski album istoimenog naziva stigao u zagrebačku Arenu i malo je reći oduševio, javlja Fashion.hr.

Arena je bila ispunjena gotovo do zadnjeg mjesta, a bend je na koncertu napravio presjek novih pjesama s posljednjeg albuma po kojem je turneja dobila i ime, ali i svojih najvećih hitova.

Bend zbog njihove glazbe obožavaju milijuni diljem svijeta, a mi im se svakako divimo zbog još jedne stvari – njihove posvećenosti ekologiji.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, gomila i tekst

Zanimljivo je da su uoči zagrebačkog koncerta organizatori uputili molbu posjetiteljima da na koncert dođu javnim prijevozom te da na taj način odu i doma. Isto tako, apelirali su na adekvatnu reciklažu otpada koji nastane za vrijeme trajanja showa.

Pravila za održivost

Na koncertu se pilo iz višekratnih plastičnih čaša, nije bilo slamki, a članovi benda su ranije u jednom edukativnom videu otkrili kako u backstageu inzistiraju na stanicama za refill vode.

Prije samog početka programa fanovi ovog kultnog benda su na gigantskom ekranu pogledali upravo taj video koji govori o njihovoj suradnji s kolektivom Conservation.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i saksofon

Radi se o ekološkoj dobrotvornoj udruzi, a Depecheovci s njima surađuju u partnerstvu s Hublotom, organizacijom koja podržava bend u prikupljanju sredstava i podizanju svijesti o Conservationu.

Conservation Collective je brzorastuća globalna mreža od 20 lokalnih zaklada koje financiraju inspirativne i učinkovite inicijative na lokalnoj razini kako bi zaštitile okoliš, obnovile prirodu i zaštitile se od klimatskih promjena.

Zanimljivo je da je priča o kolektivu krenula na Ibizi 2008. godine. Pokretač Ben Goldsmith je okupio istomišljenike koji su bili zabrinuti oko prenaglog razvoja ovoga otoka i odlučili su se baciti u akciju zaštite prirode.

Povijest brige o društvu i okolišu

S vremenom su akcije rasle i širile se cijelim svijetom, a organizacija od 2020. Godine djeluje sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Depecheovci konstantno pozivaju na doniranje organizaciji, a naveli su i konkretne akcije koje se financiraju od tih donacija; radi se o čišćenjima plaža i morskog dna, uklanjanje plastike s javnih površina i iz škola i slično.

Zanimljivo je da je Depeche mode još 2010., također u suradnji s Hublotom, skupljao novac za organizaciju koja istražuje i radi na prevenciji raka kod djece i tinejdžera.

Bend, osim kroz akcije, govori o važnosti očuvanja okoliša i kroz svoju glazbu. Njihova pjesma “Landscape Is Changing” redovito završava na popisima najvažnijih glazbenih djela koja govore o negativnom utjecaju čovjeka na zemlju. U njoj govore o krvarenju prirode i umiranju šuma, a objavili su ju sada već prilično davne 1983. godine.

PHOTOS BY: Matej Grgić / Glazba.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.