lunar-havana06

Danas se u Zagrebu otvara izložba koja će vam otvoriti oči o prenatrpanosti otpacima

GREEN_300_listici_sredina

Likovno reciklirane ambalaže

Autor koji dajući nov izgled zapuštenim zidovima i prostorima, i inače u svom radu propituje svijet oko sebe, sada se bavi sve prisutnijom pojavom gomilanja predmeta u potrošačkom društvu, osobito ambalaže napravljene od materijala koji zagađuju okoliš.

Slaven Kosanović Lunar ime je koje ste sigurno svi čuli, a u slučaju da niste, morali ste vidjeti njegove radove šetajući po zagrebačkim ulicama. Jedan od najvećih protagonista hrvatske graffiti scene svoje prve poteze sprejem napravio je u Zagrebu, ali nije tu stao. Gradovi u brojnim zemljama šareniji su i veseliji zahvaljujući njegovom radu no ova nova umjetnička djela ono su što nama posebno plijeni pažnju.

Galerija VN od danas, 22. ožujka, postaje dom novih Lunarovih radova!

Motiviran pomahnitalom hiperproduktivnošću potrošačkoga društva o kojem umjetnik u brojnim intervjuima često priča, svjesno se odlučuje za proizvode upakirane u ekološki prihvatljivu ambalažu u kojoj pronalazi poticaj davanja estetske, ali i etičke dimenzije. Ostvaruje ih crtanjem i slikanjem po iskorištenim odbačenim objektima, pakiranjima od hrane, tkaninama, kanticama od sprejeva, kartonskim tanjurima, kutijama, omotima i ostacima te nam zapravo otkriva jedan novi svijet – likovno reciklirane ambalaže.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lunar YCP (@slavenlunar)

Autor koji dajući nov izgled zapuštenim zidovima i prostorima, i inače u svom radu propituje svijet oko sebe, sada se bavi sve prisutnijom pojavom gomilanja predmeta u potrošačkom društvu, osobito ambalaže napravljene od materijala koji zagađuju okoliš. Poznat kao ekološki osviještena osoba, Lunar je puno puta govorio da je stanje na Zemlji neodrživo. Ovom izložbom to želi i naglasiti.

Njegova izložba, svojevrsni “dnevnik i autentično svjedočanstvo o nužnosti oporavka individualnog i univerzalnog načina života i djelovanja”, može se u Galeriji VN vidjeti do 9. travnja.

PHOTOS BY: Web stranica Lunar, Instagram Lunar / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.