pexels-cottonbro-studio-4507724

Cvjetna rapsodija u Opatiji: Festival cvijeća na kojem ćete između ostalog, izrađivati biljni terarij

GREEN_300_listici_sredina

Sajam cvijeća, edukacije i zelene zabave

Ovog vikenda, 29. i 30. travnja ne propustite Festival Đardin u Opatiji. Osim sajma cvijeća, očekuju vas brojne edukativne radionice, kao i izrada kokedama i mnogima omiljenih biljnih terarija.

Opatija je tijekom travnja posjetiteljima pružila svu svoju ljepotu kroz rascvjetane parkove, zelene šetnice, osunčanu povijesnu šetnicu Lungomare, ali i kroz pregršt događanja. Festival kamelija, Floral week, Hrvatski festival rekreacije, uskrsna događanja, glazbene nastupe, radionice za djecu i odrasle, a finale travanjskih događanja, nova opatijska manifestacija Đardin, odvija se ovoga vikenda u parku Angiolina.

Spoj sadnje, edukacije i zelene zabave

Naime, Opatija u vrtnom izdanju okupit će sve ljubitelje vrtlarenja kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin u organizaciji Parkova d.o.o. i Turističke zajednice grada Opatija i Grada Opatija, ovog vikenda poziva sve generacije da se pridruže festivalu kojeg će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja.

Festival će se ove godine održati prvi put i to u periodu od 28. do 30. travnja na prostoru klijališta Parka Angiolina. U okviru festivala očekuje Vas prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, kao i radionice namijenjene djeci i odraslima. Udruga Žmergo održat će Ekološku radionicu namijenjenu najmlađima čiji je cilj otkriti čari vrtlarenja, ali i naučiti mališane kako se vrtlari s presadnicama povrća i cvijeća. “Parkovi Opatija prepoznatljivi su ne samo po ljepoti naših perivoja i parkova, nego i po stručnom znanju koje je akumulirano generacijama. Festival Đardin sjajna je prilika da to znanje prenesemo svim našim posjetiteljima kako bi u Opatiji uživali ne samo u atraktivnom krajobrazu već i u kvalitetnim edukacijama”, rekao je Petar Banda, voditelj projekta iz tvrtke Parkovi Opatija.

Izrada biljnog terarija

Oni koje privlači egzotično bilje, moći će sudjelovati u Radionici Kokedame, a radi se o japanskoj tehnici oblikovanja visećih kuglastih vrtova obloženih mahovinom. Metoda potječe iz Nerai tehnike iz 17. stoljeća, a na radionici će se, uz stručno vodstvo, učiti stvarati ovu jedinstvenu formu, dok će neobična tehnika zasigurno oduševiti svakog ljubitelja bilja.

Opatiju će posjetiti i stručni dvojac poznatiji pod imenom “Dnevna doza biljaka” te održati radionicu izrade samoodrživog biljnog terarija. Na radionici se neće samo učiti o tome kako terarij funkcionira, već će svi sudionici imati priliku izraditi vlastiti terarij i ponijeti ga kući uz upute za daljnje održavanje, a kako bi u njemu svakodnevno uživali.

Početak Festivala Đardin obilježit će prodaja sezonskog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja u petak 28. 4. u razdoblju od 12 do 18 sati. Prodaja se nastavlja i u subotu 29. 4., s početkom u 10 sati. Više informacija o rasporedu događanja na ovom cvjetnom festivalu u Opatiji provjerite ovdje.

PHOTOS BY: Pexeles, Instagram, opatija.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.