fernando-meloni-va6b5ag3Jvo-unsplash

Jedan hrvatski grad stanovnicima subvencionira servisiranje ili kupnju novog bicikla!

GREEN_300_listici_sredina

Subvencije za održivi prijevoz

Grad Varaždin osigurao je za svoje građane više od 30 tisuća eura ne bi li im omogućili subvencioniranje kupnje ili popravljanja bicikala. Sve što je potrebno je ispuniti obrazac i javiti se nadležnom serviseru, odnosno prodavaču bicikala.

Da treba poticati održive i alternativne načine prijevoza, znaju to i u Varaždinu koji je prvi hrvatski grad u mreži gradova i regija Europske biciklističke federacije. Naime i ove godine, Grad subvencionira servisiranje ili kupnju novog bicikla. Pozivom kojeg su objavili, žele prikupiti ponude zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja njihovog servisiranja i kupnje bicikala.

Varaždin

Ono što serviser, odnosno prodavač bicikala mora napraviti je voditi evidenciju servisiranih, odnosno prodanih bicikala, a svatko tko želi koristiti subvenciju Grada mora ispuniti obrasac s valjanim podatcima.

Tako će Grad Varaždin sufinancirat servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000 eura u proračunu, a servisi će se provoditi od 1. srpnja do 1. rujna ove godine. Također, Grad Varaždin sufinancira kupnju novog bicikla s 45 eura po korisniku za što je osigurano 22.500 eura, a mjera je na snazi od 1. srpnja do 1. studenog ove godine.

Građani i građanke Grada Varaždina apliciraju za ukupno 500 osiguranih bicikala za koje mogu dobiti 45 eura subvencije, a iznos subvencije bit će uplaćen na račun servisera, odnosno prodavača bicikla u roku 30 dana od podnesene prijave. Javni poziv, kao i obrazac možete provjeriti i preuzeti ovdje.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.