279346869_564284511656498_8635623860153441914_n

Biste li spavali u krevetu od kartona? Izdržljiviji je nego što mislite

GREEN_300_listici_sredina

Minimalizam i održivost

U salonima namještaja obično ćete pronaći okvire kreveta od drveta, tkanine ili metala. Međutim, kreveti od kartona prilično su rijedak prizor – iako ova sirovina ne samo da nudi održivost, već i posebno visoku stabilnost.

Krevet od kartona brenda Room in a Box uživa u velikoj popularnosti diljem Europe. Ovaj neobičan komad namještaja vrlo je elegantan i dolazi u više boja zbog čega se lako prilagođava svakom interijeru. Svojim oblikom podsjeća na harmoniku što ga čini iznimno jednostavnim za raspakiranje, postavljanje i skladištenje. Montaža kreveta ne zahtijeva nikakve matice, viljke ili alat, za razliku od uobičajenog namještaja, i može se postaviti za 30 minuta.

Krevet je također lagan, ali nemojte da vas to zavara i da zbog toga mislite kako će se ovaj krevet lako raspasti i neće dugo trajati. Krevet je održivo dizajniran imajući na umu izdržljivost i svestranost. To što je krevet nevjerojatno izdržljiv je ono zbog čega je naišao na veliko odobrenje među milenijalacima koji su kupovali svoje prve nekretnine. Može se jednostavno transportirati i pohraniti kada nije u korištenju, idealno za one koji žive u malom prostoru ili stanu na visokom katu gdje premještanje namještaja može biti noćna mora.

“Baš poput mrava, naš kartonski krevet može nositi 100 puta veću “tjelesnu težinu”. Uz neto težinu od samo 10 kg, naš krevet male veličine može podnijeti čak 1000 kg/m2. Tajna stabilnosti našeg kartonskog namještaja leži u pravilnoj izradi i odabiru odgovarajućeg papira”, stoji na službenoj web stranici tvrtke Room in a Box.

Kad je Gerald Dissen, suosnivač Room in a Box, naletio na stolac od papira na sajmu održivosti 2011., nije mogao izbaciti iz glave ideju o kartonskom namještaju. Podijelio je ideju sa svojim prijateljem Lionelom Palmom koji je vjerovao da je na tragu dobre poslovne ideje.

“Pokrenuli smo Room in a Box 2013. s vizijom stvaranja ekološki prihvatljivog i lako prenosivog namještaja. Učinili smo upravo to”, rekao je za medije Dissen. Toliko su napredovali da su postali tvrtka koja godišnje zaradi više od 3 milijuna funti. “Naši kupci vole naš održivi namještaj od valovitog kartona jer im pomaže živjeti životom s niskim emisijama, a istodobno je izuzetno izdržljiv.”

Ono što skeptici najviše vole naglasiti jer da će se krevet uništiti s prvim doticajem s vodom, to nije baš tako. Ako se namještaj smoči, jednostavno obrišite tekućinu s kartona suhom krpom bez deterdženta i ostavite da se osuši na zraku. Sve dok se samo mali dio smočio (npr. prolili ste čašu vode), ne morate brinuti o stabilnosti namještaja. Međutim, vaš namještaj nikada ne smije biti trajno izložen vlazi jer to može uzrokovati gubitak stabilnosti.

Vegani također vole ovaj krevet jer je napravljen 100% bez okrutnosti, a svaki dio kreveta koristi sastojke bez životinjskih derivata. Čak je i ljepilo vegansko, napravljeno od škroba na bazi kukuruza, pšenice ili krumpira. Zagovornici etičkog načina života također mogu biti mirni jer se krevet proizvodi pod etičkim i poštenim uvjetima u Njemačkoj.

S briljantnim recenzijama, pristupačnom cijenom (početna cijena je €109,90), elegantnim i inovativnim minimalističkim dizajnom i istinskom misijom održivosti tvrtke, možete očekivati da ćete ove krevete vidjeti sve češće, osobito u studentskim domovima, garsonjerama i stanovima diljem Europe. Osim kreveta, tvrtka proizvodi i drugi namještaj od kartona poput polica, stolica i pomoćnih stolova.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.