let u svemir

Bile u svemiru 90 minuta: Mama i kći osvojile nagradno putovanje na turističkom letu za bogate

GREEN_300_listici_sredina

Nevjerojatno iskustvo

Keisha Schahaff i Anastatia Mayers, mama i kći, nisu niti sanjale da će jednoga dana poletjeti u svemir. Svoju kartu za turistički let izvan Zemlje osvojile su na nagradnoj igri 2021. godine, a 'lansirane' su 10. kolovoza ove godine.

Znate li da postoji turistički izlet u svemir, koji traje oko 90 minuta, u organizaciji kompanije Virgin Galactica, a karta za jedno sjedalo je 250 000 dolara? Jasno je, ovakav let si mogu priuštiti samo oni jako dubokog džepa.

No posrećilo se dvjema ženama prosječnih primanja, 46-godišnjoj Keishi Schahaff i njezinoj 18-godišnjoj kćeri Anastatiji Mayers s Kariba, koje su svoja mjesta za put u svemir osvojile u nagradnoj igri.

U četvrtak 10. kolovoza, poletjele su iz Novog Meksika, a prije leta imale su i početnu astronautsku obuku, koja je trajala pet dana.

Naravno, prije negoli im je odobren let, obje su prošle detaljnu liječničku provjeru, a Keisha kaže kako joj je samo mentalna priprema za let trajala mjesecima.

U četvrtak 10. kolovoza, poletjele su iz Novog Meksika, a prije leta imale su i početnu astronautsku obuku koja je trajala pet dana.

Nakon što su s ostalim putnicima bile lansirane gotovo 80 km iznad Zemljine površine, po povratku su za Daily Mail iznijele svoja iskustva o ovome kratkom, ali uzbudljivom putovanju.

“Ovo iskustvo me povezalo sa Zemljom. Probudilo me” rekla je Keisha Mayers i priznala kako ju je u srijedu, večer prije lansiranja, doista uhvatila panika.

Anastatia Mayers inače studira astrofiziku na Sveučilištu u Aberdeenu u Škotskoj i, kako kaže, “ništa se ne može mjeriti s iskustvom putovanja u svemir, ma koliko kratko ono bilo”, a životna joj je želja da se, kada završi fakultet, zaposli u NASA-i.

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.