dumovec naslovna (1)

Azil Dumovec jučer obilježio Međunarodni dan beskućnih životinja: Možete im pomoći na razne načine

GREEN_300_listici_sredina

Dobra djela

Međunarodni dan beskućnih životinja obilježava se u svijetu od 1992. godine, i to svake treće subote u kolovozu. U skloništu za životinje u Dumovcu posjetitelji su mogli razgovarati i družiti se s volonterima, ali i vidjeti što sve psi, koji čekaju na udomljavanje, mogu naučiti.

Jučerašnji je dan, 19. kolovoza, u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, protekao u znaku Međunarodnog dana beskućnih životinja, koji se u svijetu obilježava svake treće subote u kolovozu još od 1992. godine.

Sklonište je za posjetitelje bilo otvoreno od 10 do 14 sati, a tkogod je želio, mogao je doći i s djelatnicima Dumovca razgovarati o životinjama koje su trenutno ondje smještene i doznati što sve mogu učiniti kako bi im pomogli.

Bila je organizirana demonstracija treninga pasa na poligonu za agility, a trenerica Marija Ferenček pokazala je što sve mogu naučiti udomljeni psi.

Sklonište Dumovac trenutno brine o 135 pasa i 30 mačaka koji su ostali bez doma iz raznih razloga, najviše ih je napuštenih, nekima su umrli vlasnici, ali ondje su smještene životinje po nalozima policije, sudstva, komunalnog redarstva te veterinarske inspekcije.

U Dumovcu se zbrinjavaju i životno ugrožene, bolesne i ozlijeđene mačke kojima se nakon liječenja i oporavka traži trajni dom.

Ako želite pomoći beskućnim ljubimcima, osim što ih možete udomiti, možete volontirati u skloništu, donirati stare deke i ručnike, ali i na društvenim mrežama podijeliti njihove potrebe za udomljavanjem i pomoći.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.