alisina-elyasi-t5a2H-WuVfI-unsplash

Apple pomaže svojim dobavljačima da brže prijeđu na korištenje čiste energije

GREEN_300_listici_sredina

Appleovo poslovanje postaje čišće

Više od 200 Appleovih dobavljača prelazi na korištenje energije dobivene iz obnovljivih izvora.

Apple je jučer objavio da su njegovi dobavljači više nego udvostručili svoju upotrebu čiste energije tijekom prošle godine. U 2021. godini smanjili su svoju emisiju ugljika za 13,9 milijuna metričkih tona, što je ekvivalentno uklanjanju 3 milijuna automobila s ceste tijekom jedne godine.

Svoje poslovanje Apple je učinio ugljično neutralnim 2020. godine te surađuje s dobavljačima kako bi ubrzao i podržao svoj prijelaz na čistu energiju. Jučer je 213 glavnih proizvodnih partnera tvrtke obećalo je da će za Appleovu proizvodnju koristiti obnovljive izvore energije u 25 zemalja. Apple ovim akcijama želi ostvariti cilj da do 2030. cijelo poslovanje postane ugljično neutralano.

Apple izravno ulaže u projekte za dobivanje energije iz obnovljivih izvora diljem svijeta. Kako bi podržao tvrtke u njihovom prijelazu na čistu energiju, Apple dijeli podatke i materijale s informacijama koje im u tome mogu pomoći.

“Ponosni smo što se toliko naših poslovnih partnera diljem svijeta odlučilo na prelzak na čistu energiju”, rekla je Lisa Jackson, Appleova potpredsjednica za okoliš, politiku i društvene inicijative. “Čista energija je dobra za poslovanje i planet. Dijeleći ono što smo naučili u vlastitom prelasku na obnovljive izvore energije, pomažemo graditi put prema zelenijoj budućnosti.”

 

Apple je 2018. poduzeo inovativan pristup za ubrzanje napretka obnovljivih izvora u Kini pokretanjem Kineskog fonda za čistu energiju. Putem ovog investicijskog fonda, Apple i njegovi dobavljači zajedno su proizveli u 465 megavata čiste energije. Gotovo svi vodeći Appleovi dobavljači sa sjedištem u Kini obvezali su se na korištenje čiste energije za proizvodnju Applea, podržavajući pritom prelazak zemlje na obnovljive izvore energije.

Tvrtka je također usredotočena na podršku zajednicama koje su najviše pogođene klimatskim promjenama. Kroz svoj program Power for Impact, Apple lokalnim zajednicama diljem svijeta omogućuje pristup obnovljivoj energiji. Tim programom istovremeno podržava gospodarski rast i društveni napredak.

PHOTOS BY: Apple / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.