Apple napokon omogućio korisnicima prava na samopopravljanje uređaja originalnim dijelovima

GREEN_300_listici_sredina

Značajan učinak za okoliš

Odlične vijesti iz Applea. Ova američka tvrtka napokon je otvorila mogućnost za samopopravljanje svojih uređaja. Naime, od iduće godine omogućili su svojim korisnicima kupnju njihovih originalnih dijelova i self service.

Iako će mnogi sada reći kako odavna sami ili uz pomoć obližnjeg servisa popravljaju svoje Apple uređaje, svako takvo popravljanje kosilo se s američkom tvrtkom i dolaženje do originalnih dijelova nije bilo moguće. Prije nekoliko dana situacija se razmjerno promijenila jer su iz tvrtke objavili kako će od iduće godine omogućiti Self Service Repair, koji će korisnicima koji su spretni sami popraviti uređaje omogućiti pristup originalnim dijelovima i alatima tvrtke Apple. Prvo će biti dostupni alati za iPhone 12 i iPhone 13 modele, a uskoro će ga slijediti Mac računala s M1 čipovima. Nadalje, ova mogućnost self servicea najprije započinje u Americi, a kroz 2022. bit će dostupna i u drugim zemljama. 

Također, početna faza programa će se fokusirati na najčešće servisirane module, kao što su zaslon iPhonea, baterija i kamera, a mogućnost dodatnih popravaka bit će dostupna kasnije sljedeće godine. “Stvaranje većeg pristupa originalnim dijelovima tvrtke Apple daje našim kupcima još veći izbor na koji način popraviti svoj uređaj”, rekao je u priopćenju Jeff Williams, Appleov glavni operativni direktor. Ovakav potez iz tvrtke čiji su mobilni uređaji jedni od prodavanijih trebao bi imati veliki utjecaj i na okoliš. Popravljanje je već za samo za sebe ekološki akt pa će sada kada su originalni dijelovi dostupniji većina ljudi svoj uređaj popraviti, a kupovati novi. Uređaj će tako trajati znatno dulje, a to osim novaca, štedi i resurse. 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.