6358169738127ff71c2e4d2fdc7144f8

Znamo recept za tortu od mrkve za koju nitko neće znati da je veganska!

GREEN_300_listici_sredina

Najslađa prevara

Uskrs je pred vratima, a vama ponestaje ideja za deserte? E pa, ako još niste, iznenadite svoje najmilije laganom proljetnom tortom od mrkve. Donosimo vegansku inačicu torte omiljene u cijelom svijetu.

Svega nas nekoliko dana dijeli od Uskrsa, a meni koji će se na ovaj blagdanski dan jesti pomno se već smišlja. Od tradicionalnog uskrsnog doručka, pa sve do ručka. Naravno, sve to uključuje i prigodne slastice bez kojih je Uskrs nezamisliv. Jedan od popularnijih deserata u proljeće svakako je i torta od mrkve. Mi vam donosimo recept za onu vegansku, no vjerujte nam, nitko neće primijetiti da u njoj nema namirnica na koje su prije navikli.

Potrebno vam je:

Za biskvit:

  • 110 grama integralnog pšeničnog brašna
  • 100 grama heljdinog brašna
  • prašak za pecivo
  • žličica cimeta
  • 120 grama oraha (poželjno je da budu nasjeckani)
  • 200 grama naribane mrkve
  • korica i sok od limuna
  • korica od naranče
  • 100 do 130 grama smeđeg šećera (ovisno koliko slatkoću preferirate)
  • 100 grama kokosovog šećera
  • 130 grama lanenog ulja
  • 4 žlice mljevenog lana umiješanog u 400 ml vode (zamjena za jaja)
    .

Za kremu:

  • 400 grama veganskog krem sira
  • ribana korica naranče
  • prstohvat bourbon vanilije
  • 50 grama smeđeg šećera
  • 100 ml biljnog mlijeka po želji
    .
Priprema biskvita:

Pećnicu zagrijte na 170 Celzijevih stupnjeva te pripremite kalup za pečenje idealne veličine 40×30 i obložite ga papirom. Oba brašna pomiješajte s cimetom i praškom za pecivo. Nasjeckane orahe umiješajte u brašno. Izmiksajte šećer sa zamjenom za jaja dok smjesa ne bude nešto gušća te lagano dodajte ulje.

U ovu smjesu dodajte naribane korice limuna i naranče te kapi limuna, a svemu tome dodajte naribanu mrkvu iz koje ste prethodno iscijedili sok. Sve umiješajte zajedno, stavite u kalup i pecite oko dvadesetak minuta. U nekom trenutku vilicom probodite biskvit. Ako je vilica suha, biskvit je gotov. Ohladite ga i prerežite ga na 4 jednaka dijela.

Priprema kreme:

Sve sastojke umiješajte u jednu kompaktnu smjesu koju pravilno rasporedite za četiri jednaka dijela, a dio ostavite za premaz. Ili ako vam nije ostalo dovoljno za premaz, ponovite sastojke u nešto manjoj količini.

Kad se kore dovoljno ohlade, slažite jednu te dodajte kremu, pa postavite drugu i tako do kraja. Dekorirajte po želji, najbolje ostatcima nasjeckanih oraha i nekih drugih orašastih plodova. Dobar vam tek!

PHOTOS BY: Pexeles, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.