5

Ovog Uskrsa iznenadite svoju obitelj veganskom francuskom salatom

GREEN_300_listici_sredina

Kao neizbježan dio blagdanskog stola

Domaći recept naglašenih okusa? To tražimo!
Recept za vegansku francusku salatu bez jaja, koja je jednako ukusna kao i ona klasična s jajima nalazi se u sljedećim redovima.
A ako još uvijek dvojite - vrlo je jednostavna za pripremu, a okus je zaista odličan!

Francuska salata neizostavni je dio i Božića i Uskrsa. Blagdanski stol bez nje nije potpun, a za one koji ne jedu (ili ne mogu jesti) jaja tražile su se razne alternative. E, pa danas je došlo vrijeme da naučite pripremiti zdraviju verziju ovog specijaliteta – vegansku francusku salatu.

Francuska salata zapravo potječe iz Rusije i u originalu se zvala Olivier salata. Dobila je ime po istoimenom chefu koji je originalan recept strogo čuvao i nikad nije u potpunosti rekreiran. Volimo njezinu kiselost za koju su zaslužni kiseli krastavci, hrskavost mrkve i krumpira, a sve te voljene sastojke i dalje ostavljamo u receptu…samo bez majoneze. Zapravo, s majonezom koja nema jaja!

Majoneza od tofua spremna je za par minuta, a onda vam još samo treba povrće za “Francuskinju” i to je to. Pozovite obitelj na jedan poseban uskrsni doručak u kojem ćete uživati!

Potrebni sastojci:

Za samu majonezu:

200 g svježeg tofua

1 žličica senfa

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soka limuna

1 žličica jabučnog octa

1 žličica prehrambenog kvasca

Prstohvat soli

Voda

+ povrće za francusku salatu

Priprema:
  1. Skuhajte povrće za salatu (mrkva, grašak, krumpir).
  2. Sve sastojke za majonezu izradite u blenderu ili štapnim mikserom u glatku kremu.
  3. Povrće povežite s majonezom i poslužite
    .

PHOTOS BY: YumyumParadise, Freepik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.