Može li uskrsni stol biti bez mesa? Itekako može, a u to nas je uvjerila domaća food blogerica

GREEN_300_listici_sredina

Naučite kuhati bezmesne blagdanske delicije

Na blagdanskom stolu uvijek nekako svoje mjesto pronađe meso. Još ako k tome dodamo uskrsni doručak, gotovo da je neizbježno da na njemu ne bude barem šunkica. No, domaća food blogerica Martina Đođo uvjerila nas je u suprotno.

Blagdani se bliže, a to ponovno znači obilje za stolom. Rijetko tko ne povezuje uskrsne praznike s kuhanom šunkom za doručak i brojnim drugim mesnim delicijama za ručak. No, što biste rekli da vam garantiramo kako Uskrs možete jednako ukusno dočekati s veganskim i vegetarijanskim inačicama omiljenih jela?

Tofu i proljetno povrće se vole

U razgovoru s domaćom food blogericom i sportašicom Martinom Đođo koja se “krije” iza Instagram profila @cookie.djo  došli smo do pregršt ideja na koji način dočekati svoje goste, a da na stolu ne bude servirano meso. U dobre savjete domaće influencerice već smo se ranije uvjerili, kada je s nama podijelila i svoj recept za veganske čvarke. I pogodite? Bili su genijalni.

“Blagdani bez mesa su vrlo mogući. Dapače, mogu biti jako fini, a bez onog osjećaja prejedanja i težine. Za slaganje takvog blagdanskog stola dovoljno je potražiti recepte na internetu, ima ih zbilja puno. I naši vege blogeri i blogerice besplatno snimaju i dijele puno zgodnih recepata. Znači, treba samo malo dobre volje“, rekla nam je Martina koja je otkrila i na koje namirnice da obratimo pažnju ovih dana oko Uskrsa. “Preporučujem isprobavanje recepata s tofuom te iskorištavanje povrća koje nam donosi proljeće, a to su šparoge, rotkvice, mladi luk. Namirnice su danas već dostupne u svim većim dućanima”, kaže nam food blogerica te dodaje da joj se svatko tko ima poteškoća u pripremanju veganskog jela može obratiti na Instagramu ili pratite njezine recepte na web stranici.

Ako pitate Martinu, uskrsni bi stol obilovao slasticama, no i neće se buniti ni ako na njemu bude malo popularne blagdanske salate u biljnoj inačici. “Ja sam oduvijek bila sweet tooth tako da se veselim kolačima, ali i veganska francuska salata je jako jako dobra”, otkriva.

Uskrsna veganska kulinarska radionica

Ako vas sve do sad nismo ohrabrili da na blagdanski stol iznesete tofu, onda imamo još jedan (ali vrijedan) pokušaj. Naime, Martina sljedeću srijedu, 29.ožujka organizira vegansku kulinarsku radioncu u kojoj možete sudjelovati. Bit će to njezina prva takva radionica i priznaje kako je već sad itekako uzbuđena. Tema je upravo veganski uskrsni stol, a u loncima će se krčkati sve same delicije. Na radionici će biti jedna velika spojena radna jedinica, a sudionici će u kuhati u paru, s tim da se mogu izmijenjivati kružiti od jela do jela”, prepričava.

“Sudionike radionice očekuje jedna fina uskrsna priča koncipirana oko 8 veganskih recepata. U studiju Kotluša pokazat ćemo da se jako ukusna gozba može pripremiti bez okrutnosti prema životinjama”, rekla nam je Martina i dodala kako sudionike očekuju i pokloni veganskih sponzora radionice. Juha od graška i šparoga, savitci od tofua i veganske francuske salate, bezmesna štruca i hrskavi pečeni krumpir, salata od mahuna i rotkvica, pletenica (challah kruh), muffini od mrkve, čokoladna jaja meni je koji će sudionici radionice uz pomoć food blogerice pripremati, a vi se možete prijaviti info@kotlusa.com. Cijena radionice iznosi 55 eura po osobi.

PHOTOS BY: Instagram, Privatni album, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.