daniel-tafjord-bx7SirAH9Zc-unsplash

Želite preurediti stare drvene predmete, ali ne znate kako? Odgovor otkrijte na Expo zoni Greencajt festivala

GREEN_300_listici_sredina

GREEN.HR

Stručna i odgovorna rješenja

Na trodnevnom Greencajt festivalu, između ostalog, očekuje vas Green Expo gdje će se posjetiteljima predstaviti mnogi izlagači, inovatori i trenutni zeleni lideri na tržištu. Jedan od izlagača je i Mario Veneti koji će svojim stručnim savjetima pokazati kako uz malo mašte i vješte ruke prenamijeniti ili obnoviti stare drvene predmete . Uz sve to, dodatan sjaj drvenim uradcima dat će Belinkini proizvodi, a i osigurati im dugotrajnost.

U zelenoj Expo zoni, brojni će inovatori i mali poduzetnici predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja. Jedan od njih je Mario Veneti kojeg smo imali priliku upoznati na portalu Green.hr kada smo vas pozvali da sudjelujete u nagradnom natječaju “Ne bacaj, preuredi!”. Talentirani Mario s vama je nesebično dijelio savjete kako preurediti stari drveni namještaj, a dao je i nekoliko primjera kako prenamijeniti stare predmete koji su skupljali prašinu na tavanima i u podrumima.

Konavljanin radi namještaj od drva, sitne popravke i ostale stolarske radove, a zadnje tri godine okrenuo se uređenju interijera. Radio je na već nekoliko velikih projekata diljem Hrvatske, a često inspiraciju za vlastoručne uratke pronalazi u starim predmetima koje obnavlja i mijenja im namjenu. Kako da obnovite stare drvene predmete koji su vam srcu dragi saznat ćete u sklopu Greencajt festivala, odnosno u “REUSE Zoni” by Belinka, gdje će vas dočekati Mario. Ako vas je ikada zanimalo kako staru dasku za rezanje pretvoriti u efektan pladanj za posluživanje, jedno je od pitanja koje možete postaviti ovom 30-godišnjem stolaru. Također, slobodno na Festival ponesite drvene predmete poput kuhača, okvira za slike ili drvene igračke koje želite obnoviti i Mario će vam na licu mjesta pokazati kako.

“Redovito koristim stare komade namještaja i vraćam ih u život. Ponekad spremam i neke dijelove namještaja kao npr. noge koje kasnije mogu iskoristiti. Mislim da je lakše biti kreativan kad ispred sebe imaš već gotove komade bilo čega kao npr. kvaka, kuka, šaraf ili nešto treće što bi netko inače bacio. I kad sve to stoji na polici koju redovito pogledaš, ideja dolazi puno lakše. Mislim da je najlakše preurediti namještaj koji ima jednostavne linije bez puno krivulja i dekoracija. Poprilično su jednostavne stolice, komode ili starinska vrata”, rekao nam je Mario.

Osim dobre ideje i vrijednih ruku, drvu je potrebna posebna njega, a za to će se pobrinuti Belinka koja u svom asortimanu nudi sve što vam treba da bi vaši komadi namještaja i pokućstva ostali što dulje očuvani.
Da renovacija namještaja nije rezervirana samo za stručnjake dokazali su naši mnogobrojni čitatelji kada su svoje radove slali za nagradni natječaj “Ne bacaj, preuredi!”. Oduševili su nas kreativnošću i spretnošću, a neke od njih moći ćete pogledati uživo na Greencajtu.

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.