Proglašenjem pobjednika nagradnog natječaja završila REUSE kampanja

GREEN_300_listici_sredina

Otkrijte tko je osvojio najviše glasova

Čitatelji portala Green.hr odlučili su tko je pobjednik našeg nagradnog natječaja i tko je zaslužio titulu najboljeg DIY majstora. Ovo proglašenje je ujedno i kruna naše REUSE kampanje. Podsjetite se što smo sve obradili u posljednja tri mjeseca i otkrijete što smo za vas dalje pripremili...

Znamo da vam nismo dali nimalo lagan zadatak, ali niste nas razočarali! Nakon što smo dobili 56 genijalnih prijava, suzili smo izbor i zamolili smo vas da nam pomognete između 14 finalista izabrati pobjednika nagradnog natječaja “Ne bacaj, preuredi!” koji smo organizirali u suradnji s Belinkom.
Vaši glasovi odlučili su pobjednikom nagradnog natječaja proglasiti Tomislava D. i njegovu “Muzičku komodu”. Tomislav je sa starog ormarića uklonio boju, popravio nedostatke na vratima te u dno ugradio zvučnik. Cijelu je komodu zaštitio bezbojnim lakom, a rezultat je unikatni komad namještaja na koji može biti uistinu ponosan. Čestitamo!


Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali. Drago nam je što smo vas potaknuli da starom namještaju date novu priliku i preuredite u odlične komade na kojima vam mnogi mogu zavidjeti. Nadamo se da ćete nastaviti na ovaj način izražavati svoju kreativnost i poticati druge da i oni zasukaju rukave i postanu DIY majstori.

Završetkom nagradnog natječaja ujedno najavljujemo i kraj naše REUSE kampanje. Kampanju smo započeli početkom godine jer, kao što svi znamo, dobre navike se uvijek tada usvajaju. Želja nam je bila raznim zanimljivim aktivnostima pružiti vam rješenja i savjete kako zaista možete preurediti, kombinirati i iskoristiti postojeće resurse. Od savjeta o njezi odjeće kako biste ju nosili dulje vrijeme, do slasnih recepata koji su vas poticali da iskoristite ostatke hrane – vjerujemo da smo vas GREENspirirali i naveli na pravi put prema održivom životu.
Za vizualni identitet kampanje pobrinula se talentirana ilustratorica Maja Tomljanović, a njezine su živahne ilustracije krasile naše kanale zadnjih mjeseci.

Da ne bi sve ostalo na riječima, zamolili smo vas da svojim potpisom na našoj online aktivaciji date svojevrsno obećanje da ćete zajedno s nama stjecati i primjenjivati zelene navike u svakodnevnom životu. Mi smo zauzvrat rekli za ćemo za svaki potpis donirati 5 kn za ekološke akcije čišćenja koje ćemo organizirati krajem proljeća u suradnji s našim partnerima. Našu online aktivaciju potpisalo je 1.504 ljudi, što znači da ćemo donirati sveukupno 7.520 kuna. Svoj potpis su dala i neka poznata lica javne scene na predstavljanju kampanje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Dok je trajao natječaj, pomagali smo vam idejama i sugestijama. Pokazali smo vam kako daska za rezanje može služiti za serviranje hrane i kako napraviti kućicu za ptice. Zatim je u pomoć priskočio kreativac i stolar koji se bavi izradom i restauracijom namještaja, Mario Veneti. Kroz zanimljive video tutorijale probudio je našu maštu i pokazao kako je od starog kovčega napravio originalni stol i od okvira za slike genijalno ogledalo.

Vjerujući da dobro upijate sve naše ideje i da ste život učinili malo zelenijim, potaknuli smo vas da GREENspirirate i svoje prijatelje. Na našem Instagram profilu održali smo nagradnu igru gdje ste imali priliku osvojiti Green.hr Box u kojem su se nalazili održivi predmeti koji se mogu koristiti u svakodnevnom životu. Odaziv je bio golem, a podijelili smo čak 100 nagrada.

Ali borba se nastavlja i još uvijek možete postati zeleni heroji. Nakon REUSE kampanje, slijedi RECYCLE. Recikliranje je goruća tema današnjice, ali mnogi i dalje ovu temu ne shvaćaju ozbiljno. Osim što nepravilno odlaganje otpada dovodi do zagađenja okoliša, olako odbacujemo i vrijedne sirovine koje se nalaze u tom otpadu. Kroz idući kvartal nastojat ćemo podizati svijest ljudi o važnosti recikliranja i potaknuti vas sve na razmišljanje. Međutim, nije dovoljno samo o tome čitati i razmišljati, potrebno je i djelovati. Ne brinite, pobrinut ćemo se i za to.

Pratite nas i dalje, a idući tjedan ćemo vam otkriti malo više detalja o novoj GREENSPIRACIJI.

Stay tuned…

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.