tramvaj
tramvaj

Završena javna nabava za nova 4 kilometra tramvajske pruge u Zagrebu, evo na kojoj će se dionici graditi

GREEN_300_listici_sredina

Projekt o kojem se priča već 10 godina

Gradski prijevoznik predlaže gradnju u dvije etape. Prvu od Vukovarske do Savišća, kamo bi onda vozila linija 2 dok se ne sagradi i druga etapa od Vukovarske do Zvonimirove. Na nešto manje od četiri kilometra pruge planirano je 9 obostranih stajališta.

Završena je javna nabava za izradu projektne i tehničke dokumentacije za 3700 metara dugu dionicu tramvajske pruge u Zagrebu, koja će se protezati od Ulice kralja Zvonimira, Heinzlove i Radničke do okretišta u Savišću, javlja Večernji list.

“Posao izrade dokumentacije obuhvaća i sve potrebne dozvole, a procijenjen je na oko pola milijuna eura. Stigla je jedna zajednička ponuda tri ponuditelja. Osječki Rencon, splitski Geoprojekt i zagrebački Inženjerski projektni zavod za 549.900 eura pripremit će papire koji bi, prema prijedlogu ugovora koji je sastavila gradska uprava, trebali biti gotovi u roku od pet mjeseci, odnosno do kraja godine”, piše Večernji, dodajući da će se nakon toga krenuti u potragu za izvođačem radova.

Radovi i na kanalizaciji 

“Planirana je gradnja dvokolosiječne pruge s kontaktnom mrežom te ispravljačkom stanicom. Projektom su planirana nova rješenja kolosiječne konstrukcije s jednostavnom i brzom ugradnjom, većom trajnošću, manjom bukom te jednostavnijim održavanjem”, rekli su proljetos iz gradske uprave.

Na trasi se planira i rekonstrukcija kanalizacije sagrađene između 1920. i 1950. godine. Svoje smjernice kako nova trasa treba izgledati dao je i ZET.

Gradski prijevoznik predlaže gradnju u dvije etape. Prvu od Vukovarske do Savišća, kamo bi onda vozila linija 2 dok se ne sagradi i druga etapa od Vukovarske do Zvonimirove. Na nešto manje od četiri kilometra pruge planirano je 9 obostranih stajališta. Novim bi tračnicama, prema smjernicama, trebala voziti produžena linija broj 1, koja sada vozi od Zapadnog kolodvora do Borongaja, no umjesto toga po novom će na Zvonimirovoj skretati u Heinzelovu i nastavljati novom trasom.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.