Image: 425738621, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Vrijeme u gotovo cijeloj zemlji opasno: Jedna regija pod crvenim upozorenjem

GREEN_300_listici_sredina

Udari vjetra i do 150 km/h

Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i mjestimice na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz umjerenu i jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim.

U nedjelju je samo zagrebačka regija bez upozorenja za vremenske uvjete. Kako je objavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), za Velebitski kanal na snazi je crveni alarm i to zbog moguće olujne bure, što znači da je vrijeme označeno kao opasno.

Najjači udari vjetra mogli bi biti i do 150 km/h.

DHMZ: ‘Vrlo opasno vrijeme’

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, javlja DHMZ.
Paralelno, žuti alarm upaljen je za osječku, karlovačku, gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju, zapadnu obale Istre, Južnu i Srednju Dalmaciju. Narančasti alarm upaljen je za Kvarner i Kvarnerić, riječku regiju i Sjevernu Dalmaciju.

Vremenska prognoza

Inače, DHMZ u nedjelju najavljuje umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana. Na Jadranu još ponegdje može biti pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženijih.

Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i mjestimice na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz umjerenu i jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim.

Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom između 14 i 19, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 20 do 25 °C.

PHOTOS BY: Profimedia, DHMZ / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.