03-1536x1152

Vrijedni Međimurci: Očistili 300 metara obale Drave, pogledajte što su sve izvukli

GREEN_300_listici_sredina

Sve kako bi olakšali pticama

Okupilo se gotovo 30 volontera koji su, zajedničkim snagama, očistili oko 300 metara obale rijeke Drave!

Kako su lastavice trenutno na putu prema svom ljetnom domu, Međimurci su organizirali dvije volonterske akcije čišćenja obale rijeke Drave kako bi im olakšali pronalazak mjesta za gniježđenje.

Prvu akciju“Osigurajmo dom bregunicama” organizirala je Međimurska priroda- Javna ustanova za zaštitu prirode koja je okupila oko 15 volontera, koji su očistili oko 300 metara obale rijeke Drave u naselju Gornji Hrašćan.

Međutim, na istoj lokaciji i istoga dana okupilo se još 15 volontera koje je, povodom dana škole, okupila Gospodarska škola Čakovec. Sudjelovali su i učenici i profesori, a zajedničkim snagama ove dvije ekipe napunile su gotovo 50 vreća za smeće!

Teže kao tri vrećice šećera! 

Na ovaj način olakšali su bregunicama, najmanjim predstavnicama porodice lastavica, a kojima nepotrebna vegetacija na obali može otežati pronalazak mjesta za gniježđenje.

Riječ je o maloj ptici duljine do 12 cm, dugih krila i kratkog kljuna, težine tek 15 grama – što je jednako težini tri vrećice šećera za kavu!

PHOTOS BY: Međimurska priroda / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.