BDDNW6 sand Martin, Riparia riparia, Norfolk UK

Vraćaju se lastavice, a Međimurci čiste obalu Drave da imaju mjesta za nova gnijezda

GREEN_300_listici_sredina

Nova ekološka akcija

Akcija će se održati u subotu 1.travnja 2023. godine u devet sati, a završetak je predviđen oko 13 sati. Broj osoba koje se mogu prijaviti na volontersku akciju je ograničen na 25.

Lastavice su trenutno na svom selidbenom putu i uskoro će se vratiti u naše krajeve. Kako bi im olakšali pronalazak mjesta za gniježđenje, Međimurci organiziraju novu volontersku akciju čišćenja obale rijeke Drave.

Riječ je o akciji “Osigurajmo dom bregunicama” koju organizira Međimurska priroda- Javna ustanova za zaštitu prirode. Riječ je o najmanjim predstavnicama porodice lastavica, a kojima nepotrebna vegetacija na obali može otežati pronalazak mjesta za gniježđenje. Zbog toga su iz Javne ustanove pozvali sve zainteresirane da se prijave za volontiranje u sklopu naselja Gornji Hrašćan.

“Ovom akcijom očistit će se gornji pjeskovito-praporni sloj obale, odnosno ukloniti nepotrebna vegetacija s obale kako bi bregunice lakše pronašle pogodno mjesto za gniježđenje”, stoji u službenoj objavi.

Akcija će se održati u subotu 1.travnja 2023. godine u devet sati, a završetak je predviđen oko 13 sati. Broj osoba koje se mogu prijaviti na volontersku akciju je ograničen na 25.

“Za sve volontere osigurana je hrana i piće te potreban radni alat. Potrebno je odjenuti i obući prikladnu (radnu) odjeću i obuću te ponijeti radničke rukavice. Sve ostale detalje i upute volonteri će primiti naknadno”, istaknuli su organizatori.

Prijaviti se možete putem linka.

PHOTOS BY: Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.