Image: 77857852, License: Royalty-free, Restrictions: This image is part of collections
Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no
PHOTO BY: Ilustracija/Profimedia / Sva prava pridržana.

Velike štete u Varaždinskoj županiji: Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplava

GREEN_300_listici_sredina

Uništeni brojni usjevi, ceste i objekti

Prema primljenom zahtjevu, prva procjena ukupne štete je 560.000 eura

Na području Varaždinske županije župan Anđelko Stričak proglasio je prirodnu nepogodu za naselja Lovrečan Otok i Otok Virje u Općini Cestica koje je od 4. do 8. kolovoza pogodila poplava.

Podsjetimo, zbog izlijevanja Drave i visokih podzemnih voda nastale su velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali i na građevinskim zemljištima, stambenim i poslovnim građevinama, kao i na javnoj infrastrukturi, okolišu i cestama.

Značajna šteta

Kako prenosi Index, prema primljenom zahtjevu, prva procjena ukupne štete je 560.000 eura. Značajne su štete i na stambenim i na gospodarskim objektima koje, prema preliminarnim procjenama, iznose od 70 do 100 posto.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda prima prijave te u roku od 15 dana treba izraditi prva izvješća u Registar šteta. Konačna procijenjena šteta dostavlja se Županijskom povjerenstvu u roku od 50 dana.

Oni će potom u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.