Image: 3722227, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Umirovljenoj profesorici (97) zabranili da hrani ptice u svojem vrtu: Prijavio ju – susjed

GREEN_300_listici_sredina

Mogla bi dobiti kaznu

Umirovljenicu, ostali susjedi podržavaju - dopis iz grada smatraju činom zastrašivanja.

enUmirovljena profesorica glazbenog (97) godinama je hranila ptice u susjedstvu, donosila im svakakve poslastice i brinula za njih. Bio joj je to hobi i zabava u starim danima.

No, ptice su odjednom zasmetale njezinom susjedu Darrenu Horneu, koji je profesoricu odlučio prijaviti gradskom vijeću britanskog Staininga.

Vrlo brzo, gradske su vlasti reagirale, a umirovljenica je dobila pisano upozorenje – ako ne prestane sa svojim ponašanjem (kojeg u dopisu nazivaju asocijalnim) naplatit će joj kaznu od 100 funti. Dodali su i da je hranjenje ptica “nerazumno te da ima štetan učinak za susjedstvo”, prenosi Daily Mail.

‘Čin zastrašivanja’

Nekoliko dana prije nego što joj je uručeno upozorenje, ispred njezine se kuće vozio tzv. stručnjak za zaštitu okoliša kako bi utvrdio ima li golubova na krovu njene kuće.

“Ne mogu vam ni opisati koliko sam šokirana. Redovito provjeravam svoj tlak i evo, nakon što sam dobila obavijest, naglo je skočio. Prije je bio savršen. Ima problema s rukama i nogama. Ne kažem da je sve to zbog ovog upozorenja, ali znate, pazim na svoje zdravlje i želim doživjeti stotu”, kazala je starica novinarima.

Inače, na Hornea su se susjedi ranije žalili zbog preglasne glazbe i verbalnog maltretiranja, no njemu nije stiglo nikakvo pismo upozorenja.

Umirovljenicu, pak, ostali susjedi podržavaju – dopis iz grada smatraju činom zastrašivanja.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.