kit
kit

U zagrebačkom trgovačkom centru osvanula skulptura kita koja ima neočekivanu namjenu

GREEN_300_listici_sredina

Osvještava o reciklaži

Zagrebački Arena centar pokrenuo je kampanju “Zaplovi u čistu ljetnu uživanciju” s ciljem podizanja svijesti o važnosti recikliranja i poticanja odgovornog ponašanja na plažama Jadrana, a tim je povodom postavljena i velika skulptura kita za recikliranje plastičnih boca.

Plaže u Hrvatskoj iz godine u godinu posjećuje sve veći broj kupača. Iako je to dobro za domaći turizam i gospodarstvo, posljedice na okoliš vidljive su svakodnevno i to kroz ambalažu, opuške, odbačene luftiće, igračke pa čak i odjeću koja ostaje na plažama i narušava ekosustav obale.

Problem otpada nije lako riješiti, no svi možemo doprinijeti na način da svatko jednostavno počisti za sobom. Ovim projektom želi se komunicirati upravo prema onim građanima koji se za svoj godišnji odmor pripremaju kupovinom u Arena Centru, kako bi ih prije polaska na more podsjetili na to koliko je jednostavno ponašati se odgovorno tijekom boravka na plaži.

Za ljepše plaže, bez ambalaže

Ako želimo biti dobar primjer drugima, moramo krenuti od sebe. Arena Centar je zato napravio prvi korak kako bi svojim kupcima pomogao da učine pravu stvar. Pritom je važno da na zabavan način važnost brige o okolišu približimo i najmlađima. Dobre navike grade se od malih nogu, i zato je važno djeci pokazati kako ispravno postupiti prema prirodi i okolini u kojoj borave. Tako će kod info pulta Arena Centra, sve do kraja srpnja, posjetitelje dočekati i uveseljavati velika skulptura kita.

Veseli kit neće proći nezamijećeno i sigurno će animirati djecu i odrasle. Skulptura kita je zapravo poseban spremnik, odnosno kontejner za plastiku, a posjetitelje se poziva da u njega ubace plastične boce koje koriste za vrijeme boravka u centru. Boce se neće samo prikupljati i odložiti na reciklažno dvorište, već će se skladištiti sve do zime kada će se iskoristiti za izradu dekoracija.

A tu je i nagradno darivanje

Pored skulpture, posjetitelje će kod glavnog ulaza zateći prava mala morska oaza gdje, uz predočenje računa iznad 40 eura, imaju priliku sudjelovati u zabavnom nagradnom darivanju i to na jedinstven način – da upravljaju veselim kitom koji čisti more. Sve sudionike očekuju atraktivne nagrade Arena Centra i zakupaca.

Uz više od 200 trgovina Arena Centar čini  idealnu shopping destinaciju u kojoj cijela obitelj može pronaći sve što je potrebno za savršeni ljetni odmor. Osim kupovine, zahvaljujući ovome projektu, sada svatko u centru može naučiti nešto novo i dati svoj doprinos za čišće plaže, a sve to uz osvajanje primamljivih nagrada. Radno vrijeme Arena Centra tijekom srpnja i kolovoza bit će od ponedjeljka do subote od 9 do 21 sat.

 

 

 

PHOTOS BY: Arena Centar / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.