blatna bujuca

U Italiji stanovnike iznenadio blatnjavi ‘tsunami’: Voda puna mulja nosila je sve pred sobom

GREEN_300_listici_sredina

Poplave

Zbog iznimno jakih kiša, rijeka Merdovine iznenada se izlila iz korita, a blatnjava bujica probila se do središta gradića Bardonecchije.

Društvenim mrežama šire se snimke snažne blatne bujice koja je navrla u talijanski alpski gradić Bardonecchia, nedaleko od Torina. U nedjelju 13. kolovoza u večernjim satima, građane je iznenadila huka, a voda puna mulja probijala se ulicama.

Rijeka Merdovine iznenada se izlila iz korita, a do polave je došlo nakon što je jaka kiša uzrokovala izlijevanje planinskog potoka, što je dovelo do klizišta. Ljudi, koji su se u tome trenutku našli na ulicama, panično su počeli bježati, spašavajući živu glavu, kao što se vidi na snimkama s Twittera.

Prema objavama svjedoka na društvenim mrežama, odmah je intervenirala civilna zaštita i vatrogasci. Na sreću, nema ljudskih žrtava, a oštećenja ima na vozilima i stambenim objektima.

Voda puna mulja prodrla je u samo središte grada, zatrpavajući ulice i parkirane automobile.

 

PHOTOS BY: Twitter screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.